© Beyhan Agirdag.

Zoet gebak met kokosnoot

De Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag is met haar 124.000 fans bekender dan Jeroen Meus op Instagram. Op de sociale netwerksite mutfaktayim_b deelt ze klassieke en eigentijdse Turkse gerechten. Vanaf nu toont Beyhan iedere vrijdag haar favoriete Turkse klassiekers ook in deze krant.

Ingrediënten: 2 eieren, 200gr zachte boter, 5el geraspte kokosnoot (50g), 5el fijn griesmeel (70g), 2,5 el yoghurt, 1pak bakpoeder(16g), ±300gr bloem. Voor de siroop: 4 glazen suiker, 5 glazen water, 1 schijfje citroen.

Bereiding:

- Maak eerst de siroop klaar: breng de suiker, het water en het citroensap aan de kook en laat het op een zacht vuur 10 min indikken. Laat de siroop afkoelen.

- Meng de bloem met de zachte boter, het bakpoeder, de yoghurt, de eieren, de gemalen kokosnoot en het griesmeel tot een zacht deeg.

- Maak kleine bolletjes van gelijke grootte, ongeveer de grootte van een walnoot.

- Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de bolletjes af tot ze goudbruin van kleur zijn op 180 graden Celsius.

- Verdeel de siroop met een lepel over de warme koekjes.

- Laat het geheel afkoelen voor het serveren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer