Waasland-Beveren blijft voorlaatste na verlies in Oostende

KV Oostende rukt na een nieuwe zege tegen Waasland-Beveren voorlopig op naar de derde plaats in de stand. De bezoekers namen een barslechte start met meteen de 1-0 na comedy capers bij de Waaslandse verdediging. De thuisploeg leek al snel op rozen te zitten bij 2-0 en dat tegen tien man maar maakte het zichzelf in de tweede helft nog lastig. Het werd zowaar nog even spannend na de aansluitingstreffer van Jans maar uiteindelijk bleef het 2-1. Beveren blijft zo voorlaatste in de stand met amper twee puntjes uit vijf wedstrijden.

vml

VIDEO. Bekijk de samenvatting

KV Oostende

W.-Beveren

KV Oostende was met een 7 op 12 goed aan het seizoen begonnen. Matthias Bossaerts, deze zomer overgekomen van Manchester City, stond voor de eerste keer in de basis bij de kustploeg. Waasland-Beveren kon nog maar twee puntjes sprokkelen in vier wedstrijden. Trainer Stijn Vreven moet met het een jonge groep doen en betaalt leergeld.

De bezoekers hadden amper drie minuten nodig om zich in nesten te werken. Goblet knalde de bal knullig tegen Camacho en het leer verdween in doel: 1-0. Een kwartier later werd er slap verdedigd en Musona strafte dat genadeloos af: 2-0. Na een halfuur leek het helemaal verloren, na een rechtstreekse rode kaart voor Seck. Jonckheere zorgde er met een tweede gele kaart echter voor dat het snel tien tegen tien werd. Zo bleef het toch nog spannend, zeker omdat Cyriac in de slotfase van de eerste helft de 3-0 liet liggen.

Na de rust ging het spelniveau naar beneden bij de thuisploeg, maar een onmondig Waasland-Beveren leek daar niet van te kunnen profiteren. Zes minuten voor tijd was daar plots echter de knappe aansluitingstreffer van Jans. Oostende bibberde nog even, maar hield stand en pakt 10 op 15. Waasland-Beveren daarentegen zit nu al met degradatiezorgen.