© JEFFREY GAENS

Kortrijk wint met veel moeite tegen tien STVV-spelers

KV Kortrijk heeft op de vijfde speeldag in de Jupiler Pro League met 1-2 gewonnen van STVV. De Kerels speelden lang tegen tien man maar bibberden alsnog naar de drie punten.

vtvn

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Sint-Truiden

KV Kortrijk

Opvallend weinig fans op Stayen en die kregen dan ook nog eens weinig te zien in de eerste helft. Al was er na een kwartier wel ophef. Kevin Koubemba ging met de voet vooruit door op Joaozinho. Scheidsrechter Lawrence Visser twijfelde niet en trok rechtstreeks rood. Na ruim een halfuur deed Hervé Kagé de netten trillen, maar zijn goal werd onterecht afgekeurd voor buitenspel. Vlak voor rust stond Kortrijk dan toch 0-1 voor dankzij een doelpunt van Xavier Mercier.

Vrijwel meteen na de pauze telde een goal van Kagé wel. De middenvelder zette de 0-2 op het bord met een knal van buiten de zestien. Boeken toe voor STVV? Nee, want amper zeven minuten later rondde Steven De Petter de eerste goede Limburgse aanval af met een harde knal: 1-2. STVV kwam opzetten met tien man en was gevaarlijk via een kopbal van De Petter. Wat later scoorde Nebojsa Pavlovic bijna een eigen doelpunt en in het slot trof Roman Bezus nog de paal voor de thuisploeg.