Zaterdag is supersterrendag in Venetie

Op het Filmfestival van Venetië hebben de grote sterren vandaag geparadeerd. Dat zag onze filmreporter Ward Verrijcken. Juliette Binoch kwam de Italiaanse film "L'Atessa" ("The wait") voorstellen, de Belgische acteur Matthias Schoenaerts was er voor "The Danish girl" en Kirsten Stewart voor "Equals".
Invision

"Het was supersterrendag op het Lido. Eerst kwam de tijdloos mooie Juliette Binoche haar Italiaanse film L'Atessa voorstellen. En dan was het de beurt aan Matthias Schoenaerts", zegt Verrijcken.

Schoenaerts speelt een gevoelige, ingehouden bijrol in "The Danish girl", het waargebeurde verhaal van de eerste mens die een geslachtsoperatie liet uitvoeren. Die mens was Lili Elbe, een kunstenares uit Kopenhagen in de jaren twintig. "Elbe wordt vertolkt door de behoorlijk fenomenale Eddie Redmayne, die vorig jaar de Oscar won voor "The theory of everything" - en die dit jaar die stunt wel eens zou kunnen herhalen", vertelt Verrijcken. Hij praatte kort met Schoenaerts na de persconferentie. De Belgische acteur gaf toe dat hij "The Danish girl" zelf nog niet gezien had, maar was alvast blij met onze enthousiaste mini-recensie.

Derde persconferentie van de dag was voor "Equals", met Kristen Stewart uit de "Twilight"-reeks in de hoofdrol. "De onwaarschijnlijk mooie Stewart is sinds die tienerfilms een zeer eigenzinnige carrière aan het uitbouwen, maar werd hier in Venetië hoe dan ook bestormd door Twilight-fans", ondervond Verrrijcken.

AP

"Equals" was alvast voer voor de internationale critici."Voor een melodrama weinig complexiteit, deze plechtige film neemt zichzelf te serieus", luidt het in The Hollywood Reporter. Ook The Guardian loopt niet warm voor "Equals": "Kirsten Stewart en Nicholas Hoult geven alles, maar regisseur Drake Doremus slaagt er niet in het euvel van dramatische inertie te overwinnen." 

Meest gelezen