NOS SportAangepast

Enquête pensioenregeling sporters

NOC*NSF, Atletencommissie en NL Sporter onderzoeken of topsporters behoefte hebben aan een overbruggings- of pensioenregeling. Ze hebben 1.250 sporters een enquête gestuurd met vragen over hun financiële situatie en financiële planning.

Volgens NOC*NSF hebben topsporters na hun carrière vaak problemen. Het is volgens de sportkoepel soms lastig om op latere leeftijd op de arbeidsmarkt te komen en sporters hebben na hun carrière tijd nodig om af te trainen.

De initiatiefnemers hebben de indruk dat topsporters te weinig geld opzij kunnen leggen om de periode tot hun maatschappelijke loopbaan te overbruggen. Ze vinden dat jammer omdat in deze periode de basis wordt gelegd voor de maatschappelijke carrière.

Pensioen

Daarnaast constateren de organisaties dat veel sporters geen pensioen opbouwen. Dat gebeurt vaak pas als ze aan hun maatschappelijke carrière beginnen.

Judoka Henk Grol vroeg in februari in een open brief in de Telegraaf al aandacht voor de financiële situatie van topsporters. Hij vindt dat de overheid beter moet zorgen voor mensen die hun leven geven voor topsport, zodat de sporters zich geen zorgen meer hoeven te maken over hun toekomst.

De verwachting is dat alle enquêteformulieren begin mei binnen zullen zijn. De uitkomst zal worden gebruikt voor verder onderzoek naar de behoefte aan een overbruggings- of pensioenregeling.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl