Directeur TV Limburg start eigen communicatiebureau

Koen Lambrechts, directeur van de regionale zender TV Limburg, zal het bedrijf aan het einde van de zomer verlaten. Samen met een vennoot zal hij een nieuw communicatiebureau oprichten, dat zich zal specialiseren in digitale communicatie. Dat maakte Lambrechts zelf bekend in een persbericht. Bij TV Limburg wordt hij opgevolgd door Axel Schierhout, die overkomt van De Persgroep.

Koen Lambrechts (39) is naar eigen zeggen toe aan een nieuw hoofdstuk. Na 9 jaar TVL wil hij een avontuur als ondernemer beginnen. Vanaf september start hij samen met Tom Smeets van het communicatiebureau White Coffee een nieuw marketing- en communicatiebedrijf met specialisatie in sociale media en andere digitale communicatie.

"Digitale media zijn niet meer weg te denken in het dagelijkse leven", zegt Koen Lambrechts vanuit Brazilië, waar hij momenteel vertoeft. "Zo zijn er op dit moment in België al meer smartphones dan pc's. Alles wordt mobiel en de communicatie tussen individuen explodeert, denk maar aan de groei van alle social media. Met ons communicatiebureau willen we op deze trend inspelen."

Koen Lambrechts zal bij TV Limburg worden opgevolgd door Axel Schierhout, die na 12 jaar de Persgroep Publishing verlaat. Hij zal de functie van Sales Manager bekleden. De directie wordt in het nieuwe organigram gevormd door vertegenwoordigers van meerdere regionale tv-omroepen, die nauwer gaan samenwerken.

Meest gelezen