Meisje (14) ontsnapt aan ontvoerder in Izegem

© google street view

Een man heeft donderdagochtend geprobeerd om een veertienjarig meisje mee te sleuren in een witte bestelwagen. Het meisje kon ternauwernood ontkomen. Het parket onderzoekt het incident dat plaatsvond op de grens tussen Izegem en Ardooie, maar benadrukt dat er geen reden is tot paniek.

Martin Tytgat en Michaël Temmerman

Het meisje uit Kachtem was rond 8 uur onderweg naar school. Zoals gewoonlijk fietste ze eerst tot aan de bushalte aan de Ardooisestraat in de Izegemse deelgemeente Emelgem. Daar zou ze dan de bus nemen tot aan haar middelbare school in Ardooie.

Op het moment dat ze haar fiets aan de glascontainers in de Kachtemsestraat plaatste, werd ze lastiggevallen door een man. Die probeerde haar vast te grijpen en in zijn witte bestelwagen te sleuren. Het meisje wist zich echter los te wrikken en kon een bakkerij invluchten. Van daaruit werd de politie op de hoogte gebracht.

Er is al een buurtonderzoek uitgevoerd, maar er is voorlopig geen spoor van de dader. Het parket onderzoekt de zaak, het slachtoffer zal de komende dagen nog verder ondervraagd worden. Maar het beklemtoont dat buurtbewoners zich niet ongerust hoeven te maken.

Niet enige incident?

Volgens de Krant van West-Vlaanderen werden er de voorbije weken vergelijkbare incidenten gemeld in de regio. Een dertienjarige jongen zou eveneens in Izegem een tijdlang achtervolgd zijn door een lichte vrachtauto. Het is niet duidelijk of het om hetzelfde voertuig gaat. Ook in Ledegem zouden er meldingen van ontvoeringspogingen geweest zijn. Maar het parket heeft geen weet van deze feiten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen