Man krijgt 37 maanden cel voor wraakactie op vermeende verkrachter van vriendin

Een 37-jarige man uit Hasselt is vrijdag door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot 37 maanden celstraf voor een homejacking, die eigenlijk bedoeld was als wraakactie tegen de vermeende verkrachter van zijn vriendin.

skn

Hij drong op 2 april 2014 het huis binnen van de zaakvoerder van een metaalbedrijf in Kiewit bij Hasselt. De beklaagde sloeg de zaakvoerder een paar keer met een moersleutel. De bedrijfsleider liet zich niet onbetuigd en haalde een vuurwapen tevoorschijn, waarmee hij op zijn beurt zijn belager slagen toebracht.

De beklaagde had in het onderzoek verklaard dat de zaakvoerder vervolgens vrijwillig zijn Audi A5 afstond aan hem, omdat hij anders niet thuis geraakte, maar dat geloofden de rechters niet. Hij zou dan tegen het slachtoffer gezegd hebben dat hij het voertuig zou terugbrengen, maar ook dat aanvaardde de rechtbank niet.

De man reed naar huis, waar hij voor zijn kwetsuren verzorging kreeg van zijn vriendin. Hij passeerde nadien wel weer langs het huis in Kiewit, waar intussen de politie massaal aanwezig was. Hij reed weg, waarna de politie de achtervolging inzette. De Audi werd leeg aangetroffen en de beklaagde werd achter het struikgewas aangetroffen.

Volgens de rechtbank getuigen de feiten van een bijzondere gewelddadigheid. Het slachtoffer stelde zich burgerlijke partij voor ruim 26.000 euro, maar de rechtbank besliste een provisie van 1.500 euro toe te kennen.

Op 20 februari worden de debatten op burgerlijk gebied heropend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen