Goed nieuws voor aanvallers: Poggio één kilometer dichter bij de streep

© Photo News

Vrijdagmiddag werd het parcours van Milaan-Sanremo 2015 officiëel voorgesteld. De finish ligt - zoals eerder aangekondigd - voor het eerst sinds 2007 op de Via Roma. Dat is goed nieuws voor de aanvallers omdat de nieuwef finish één kilometer dichter bij de Poggio ligt dan de voorbije jaren. De gevreesde Pompeiana maakt geen deel uit van het parcours.

dmm

Het parcours van dit jaar is quasi hetzelfde als dat van 2014, toen de sterke Noor Alexander Kristoff de sprint won van een uitgedund peloton. Het enige verschil is dat de finishlijn nu ligt op de legendarische Via Roma in plaats van de Lungomare Italo Calvino, waar de aankomstlijn de afgelopen zeven jaar werd getrokken. De laatste renner die op de Via Roma kon zegevieren, was de Spanjaard Oscar Freire (in 2007).

Die nieuwe finishlijn op de Via Roma heeft wel één belangrijke consequentie: na de afdaling van de Poggio moeten de renners nog slechts 2 kilometer over vlakke wegen richting de streep in plaats van 3 kilometer zoals de voorbije jaren richting Lungomare Italo Calvino. Dit geeft aanvallers als Cancellara extra mogelijkheden om de sprinters voor te blijven.

Ontbreekt ook op het parcours van 2015: De Pompeiana. Deze controversiële nieuwe klim stond vorig jaar gepland tussen de Cipressa en Poggio en moest ook klimmers de kans geven om Milaan-Sanremo te kunnen winnen. Amper een maand voor de start werd de Pompeiana dan toch geschrapt omdat de afdaling van de helling te gevaarlijk was. In 2015 laten de organisatoren de Pompeiana dan ook wijselijk links liggen. De belangrijkste hellingen blijven zo in volgorde de Passo del Turchino, Capo Mele, Capo Cervo, Capo Berta, Cipressa en Poggio.

Milaan-Sanremo vindt volgend jaar plaats op 22 maart.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen