© HBVL

© RL

thumbnail: null
thumbnail: null

In deze Limburgse straten worden het vaakst alcoholcontroles gemeld

De eindejaarsperiode luidt traditiegetrouw ook de intrede van de BOB-campagne in. De kans dat u de komende weken aan de kant wordt gezet voor een alcoholcontrole is dus weer een pak groter. Maar waar loopt u het meeste risico om te moeten blazen? Ontdek op onderstaand kaartje op welke locaties in onze provincie in 2014 het vaakst alcoholcontroles werden gemeld.

Mieke Geysmans

Wij analyseerden de meer dan 1.600 meldingen van alcoholcontroles die tussen 1 januari 2014 en 25 november 2014 binnenliepen op RoadSmart, de app afkomstig van de online community ‘Politiecontrole?’. Het gaat dus niet om cijfers van de politie zelf, maar om gebruikers van RoadSmart die het voorbije jaar een alcoholcontrole getipt hebben aan andere chauffeurs.

Dat automobilisten elkaar waarschuwen via sociale media is ook de politie niet ontgaan. ‘Wanneer we merken dat chauffeurs getipt zijn en in een boogje om de controlepost heen proberen te rijden, gaan we maatregelen treffen’, klinkt het bij de politie. ‘We zullen dan sneller van locatie veranderen.’

Bekijk hier op welke locaties in Limburg het vaakst alcoholcontroles gemeld worden door automobilisten die elkaar wilden waarschuwen:

Roadsmart is een applicatie die verkrijgbaar is voor de iPhone en Android.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer