© VDB

1 / 2
thumbnail: null

Club Brugge vermijdt nipt zure nederlaag tegen Kopenhagen

Club Brugge heeft in de slotfase een Europese nederlaag nipt kunnen vermijden. Blauw-zwart was tegen Kopenhagen in de Europa League duidelijk de betere maar kwam in de slotfase toch op achterstand, Vazquez redde uiteindelijk nog een punt: 1-1. Blauw-zwart faalde vooral in de zone van de waarheid: een gemiste kans want door dit puntenverlies wordt Torino alleen leider in Groep B, Club blijft wel ongeslagen tweede.

vml

Michel Preud’homme zette Meunier, De Sutter en Refaelov op de bank. In hun plaats kwamen De Fauw, Castillo en Silva. Bij de bezoekers startte Hogli in de basis tegen zijn ex-club.

Bekijk de opstellingen van beide ploegen hier!

Weinig opwinding op het veld voor rust en dus ook niet op de tribunes, waar zo’n 15.000 supporters aanwezig waren. De twee ploegen predikten vooral voorzichtigheid, met af en toe eens een zeldzame prik. Via de combinatie lukte het niet voor Club, aan corners echter geen gebrek maar in de eerste helft was er geen enkele op maat... Gedoz was de meest bedrijvige Bruggeling, Castillo liet zich vooral opmerken toen hij zich liet vallen en het grootste Brugse gevaar kwam er zelfs toen Cornelius bijna zijn eigen doelman verschalkte.

Castillo liet zich in de tweede helft meteen positief opmerken: zijn knappe vrije trap likte echter de dwarsligger. Preud’homme bracht ook Refaelov in de plaats van Sobota en het inspireerde Club om naar voren te trekken. Gedoz was eerst te egoïstisch maar even later was Castillo juist te altruïstisch. De kansen bleven komen maar in de zone van de waarheid liep het telkens (net) mis. Bij de bezoekers mocht met Steve De Ridder na 67’ een landgenoot invallen maar het bleef een wedstrijd éénrichtingsvoetbal. De Sutter en Izquierdo moesten nog voor nieuwe impulsen zorgen voorin maar het bleef enkel bij dreigen. Het venijn zat echter in de staart toen de bezoekers in de 89ste minuut op corner zowaar op voorsprong kwamen (0-1). Vazquez redde uiteindelijk nog een punt na een heerlijke goal: 1-1.

Torino won wel van HJK Helsinki (2-0) en wordt met zeven punten alleen leider in Groep B, Club volgt als tweede met vijf punten en Kopenhagen is derde met vier punten. Kopenhagen blijft zo het zwarte beest van Club Brugge. Het jongste decennium werd blauw-zwart twee keer genekt door de Leeuwen. Via het tweeluik tegen de Deense vicekam­pioen hoopte blauw-zwart voor het eerst in drie seizoenen nog eens Europees te overwinteren maar dan zal het toch in Kopenhagen punt(en) moeten pakken.

Opmerkelijk:

Castillo ging tot twee keer toe al te makkelijk naar de grond. Bij het minste contact ging de Chileen liggen maar dat pakte allerminst bij de Engelse scheidsrechter Michael Oliver. ‘Derde keer, goede keer’, leek Castillo nog voor rust te denken en bij de derde keer was er ook wel iets meer aan de hand en behoorde een strafschop zeker tot de mogelijkheden.

Belangrijkste fases:

12’ Nicolas Castillo krijgt een heel klein zetje in de zestien van Kopenhagen en gaat al te makkelijk naar de grond. Oliver ziet er terecht geen strafschop in. De mooie voorzet van Gedoz verdiende beter.

13’ De eerste bal tussen de palen komt op naam van Gedoz. De Braziliaan zoekt en vindt vanaf de rand van de zestien de korte hoek, maar Andersen tikt het schot van Gedoz in hoekschop.

22’ Vazquez zwiept een bal voor doel. Goalie Andersen gaat onder de bal door, maar ook Castillo is te verrast om alert en adequaat te reageren.

23’ De eerste bal tussen de palen van de bezoekers komt op naam van Antonsson. Hij kopt een vrije trap recht op Ryan.

33’ Flauwe poging van Gedoz, maar we geven u ze toch maar mee. De Braziliaan mikt pal op Andersen. Zo ziet de goalie ze graag komen. De match zit volledig op slot.

35’ Even leek het alsof Cornelius erva door was in het strafschopgebied, maar Duarte pakt in extremis uit met een prima tackle.

44’ Castillo doet de netten trillen, maar hij liep meters buitenspel. Het cynisch applaus voor de scheidsrechter is niet echt op z’n plaats.

45’ Gedoz gooit een vrije trap voor de pot en Cornelius verschalkt bijna zijn eigen doelman. Andersen moet uitpakken met een uitstekende parade. De corner hoeft niet meer omdat Michael Oliver voor rusten blaast, dit tot grote frustratie van het Brugse publiek.

50’ Castillo eist de bal op en trapt de vrije trap heerlijk naar doel. De bal valt net te laat en het leer valt daardoor op de lat.

56’ Gedoz loopt de defensie van Kopenhagen aan flarden, maar gaat dan voor eigen succes in plaats van het leer af te leggen. De gekraakte poging van de Braziliaan gaat naast.

58’ Silva schildert als een ware picasso het leer op het hoofd van vrijstaande Castillo. De Chileen wil het leer nog terugleggen tot bij Vazquez, maar raakt de bal helemaal verkeerd.

60’ Opnieuw gaat Gedoz zijn kans, maar de poging van de Braziliaan is te centraal om Andersen te verontrusten.

74’ Club met een mooie aanval over verscheidene stationnetjes, maar Gedoz mist aan de rand van de zestien zijn controle. Weg kans.

80’ Izquierdo stuurt Gedoz diep op de flank en de Braziliaan schildert de voorzet op het hoofd van Tom De Sutter. De spits kopt het leer echter naast.

81’ De Sutter met de goeie controle aan de rand van de zestien, hij kapt naar zijn rechter en kraakt dan zijn schot.

87’ Mechele haalt aan de rand van de zestien Gislasson onderuit. De vrije trap wijkt af op de muur en Kopenhagen houdt er een corner aan over. Een hoekschop met desastreuze gevolgen, want Amartey knalt de afvallende bal heerlijk in de winkelhaak: 0-1.

91’ Mooie combinatie met Refaelov en Vazquez plaatst de bal heerlijk in de hoek: 1-1.

92’ De doelpuntenmaker van Club krijgt een zwaaiende elleboog van De Ridder op de neus en doet teken dat zijn neus gebroken is.

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase

Timmy Simons: ‘Vier op zes tegen Kopenhagen is nog steeds mogelijk’

© BELGA

Club Brugge zette donderdag in de slotminuten de scheve situatie tegen FC Kopenhagen alsnog recht en maakt dus nog kans om de verhoopte vier op zes tegen de Denen in de wacht te slepen. Ook aanvoerder Timmy Simons gelooft daar nog in. ‘Vier op zes is nog steeds mogelijk’, vertelde Simons na afloop van de wedstrijd.

‘We waren de tweede helft beter in het spel gekomen en drukten de tegenstander meermaals tegen hun doel. Uiteindelijk viel het doelpunt dan toch, maar aan de andere kant. Gelukkig was er nog onze flits op het einde van de match waardoor we een gelijkspel uit de brand sleepten. Het zal er de wedstrijd ginds in Kopenhagen alleen maar interessanter op maken. Kopenhagen speelde heel stug en goed

georganiseerd. Wij hadden het daar heel moeilijk mee, zeker de eerste helft. Na de rust liep het iets beter. In deze competitie speelt eigenlijk elke ploeg uit een goede organisatie, dat doen wij ook’, besloot Simons.

Neusbreuk en operatie voor Victor Vazquez

© EPA

In het slot van de wedstrijd tegen het Deense FC Kopenhagen heeft de Spanjaard Victor Vazquez (Club Brugge) donderdagavond op de derde speeldag in groep B van de Europa League een neusbreuk opgelopen.

‘In een duel heeft Victor Vazquez een gebroken neus opgelopen’, gaf coach Michel Preud’homme mee. ‘De breuk is trouwens een beetje verschoven waardoor een operatie noodzakelijk is. Vrijdag weten we meer na een nieuw onderzoek.’

Michel Preud’homme: ‘Wij gaan in Kopenhagen voor het hoogst haalbare’

© BELGA

Geen klinkende overwinning waar heel de Brugse aanhang op gehoopt had, donderdag tegen Kopenhagen. Het werd slechts een gelijkspel nadat Club eerst zelfs nog op achterstand was gekomen, maar in de toegevoegde tijd alsnog een punt kon pakken tegen de Denen. De terugwedstrijd over twee weken in Denemarken belooft dus nog lastig te worden. ‘We gaan in Kopenhagen voor het hoogst haalbare’, vertelde coach Michel Preud’homme na de wedstrijd.

‘We wisten dat we een goed georganiseerde ploeg tegenover ons zouden krijgen. In de eerste helft vonden wij geen oplossing voor hun spel. In de tweede helft kregen we zowat vijf tot zes kansen, maar konden wij ze niet afwerken. Gelukkig hebben we nog een broodnodig punt kunnen redden. Ondanks een moeilijk begin hebben we toch een goede partij gespeeld. Ik zag alvast veel inzet bij mijn spelers’, aldus Preud’homme.

‘Het is heel moeilijk om te scoren in deze reeks. Dat was zo tegen Torino en ook tegen Kopenhagen. Als je ziet wat wij voor kansen creëerden, dan zou de score anders mogen zijn. Tom De Sutter komt terug van een lange inactiviteit, net als Castillo. Op snelheid konden we misschien iets meer geforceerd hebben. Ik denk niet dat de wedstrijd in Denemarken heel anders zal zijn. Ook daar zal

Kopenhagen stug verdedigen. Je kan niet ontkennen dat in onze reeks er drie ploegen zijn die elkaar waard zijn. Wij gaan in Kopenhagen zoveel mogelijk punten proberen te pakken. Die ingesteldheid hebben wij trouwens altijd’, besloot de Club-coach.