© AP

Meeke verovert eerste WK-zege in Rally van Argentinië, Neuville geeft op

Kris Meeke heeft zondag de Rally van Argentinië, de vierde WK-manche van het seizoen, op zijn naam geschreven. De Brit realiseerde zo op 35-jarige leeftijd zijn eerste WK-zege uit zijn carrière. De Noor Mads Ostberg eindigde op de tweede plaats en maakte zo het feest compleet voor Citroën, dat zowel de winnaar als de runner-up leverde. Thierry Neuville (Hyundai) viel uit.

Citroën doorbreekt zo de hegemonie van tweevoudig wereldkampioen Sébastien Ogier en Volkswagen, dat de voorbije zeven rally’s zegevierde. De Fransman maakte al vrij snel geen kans meer op de overwinning omwille van een technisch probleem.

Meeke had 18 seconden voorsprong op zijn ploegmaat Ostberg. Elfyn Evans (Ford Fiesta), een landgenoot van Meeke, profiteerde van pech bij de Fin Jari-Matti Latvala (Volkswagen) om uiteindelijk nog naar de derde plaats te rijden, op drie en een halve minuut van Meeke.

Thierry Neuville (Hyundai) moest opgeven nadat hij in de Power Stage een steen had geraakt. Net voor het voorval stond hij op de vierde plaats.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rally