© GVA

Achthonderd beeldjes voor ComingWorldRememberMe

Kunstatelier Tabula Rasa neemt deel aan ComingWorldRememberMe (CWxRM), een groot kunstproject ter nagedachtenis van de Eerste Wereldoorlog. U kan zelf ook mee helpen.

Hans Otten

Het project ComingWorldRememberMe bestaat uit 600.000 kleien beeldjes die tussen twee werken van kunstenaar Koen Vanmechelen worden geplaatst in de voormalige frontzone van Ieper. De Herentalse kunstenaarsvereniging Tabula Rasa engageert zich om tussen 10 en 18 november 800 van deze beeldjes te maken.

De stad steunt de projectweek met een subsidie van 1.500 euro. En ook u kunt helpen. Voor 5 euro wordt u peter of meter van een beeldje. Hiervan gaat 2,50 euro naar het maken van de kunstinstallatie en 2,50 euro naar kinderen die zich momenteel in een oorlogssituatie bevinden. Het aanvragen van een peter- of meterschap kan aan de balie van de dienst toerisme (Grote Markt 35).

Wilt u nog meer doen, dan bent u tijdens de projectweek welkom in het mobiele kleiatelier op het parkeerterrein aan de Schoolstraat 44. Daar kunt u zelf beeldjes maken die deel zullen uitmaken van de installatie. Neem hiervoor contact op met Tabula Rasa via tabula.ras@telenet.be of gsm 0486-11 75 08.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER