Deze zomertrends zijn uit (volgens Google)

© Asos

De skinny jeans is passé, net als de peplumjurk en de string bikini. Dat blijkt uit een trendrapport van zoekmachine Google, waar men bijhoudt welke trefwoorden het vaakst opgezocht worden als het om mode gaat.

tib

Voor het trendrapport vergeleken medewerkers van Google de (Engelstalige) zoektermen die over kleding gaan tussen januari 2012 en februari 2015. Uit deze data blijkt dat vooral jurken met één schouder, string bikini's, peplumjurken en vintage kleding de laatste jaren veel minder opgezocht worden. Ook de 'skinny jeans' wordt veel minder opgezocht, net als het woordje 'normcore'.

Wat dan wel hip is volgens Google? De tule rok, zoals je hem kent uit de generiek van 'Sex and The City', werd in januari 2015 34 procent meer keer opgezocht dan in januari van het vorige jaar. Blijkbaar willen geïnteresseerden deze rokken niet alleen kopen, want de term werd vaak samen ingetikt met varianten op de woorden 'zelf maken'. Ook joggingbroeken en palazzobroeken (met hele brede pijpen) werden veel vaker opgezocht in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De midi rok, die tot halverwege de kuiten valt, werd het afgelopen jaar negen keer vaker opgezocht dan de jaren daarvoor. Bij deze rok zoekt men vooral naar stylingtips: de term werd het vaakst ingetikt met woorden als 'hoe draag je'.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer