© nv

Pidpa en ANB kopen natuurgebied Marum

Het ministerie van Defensie verkoopt het Marum. Pidpa, de provinciale en intercommunale drinkwatermaatschappij van de provincie Antwerpen, en het Agentschap Natuur en Bos (ANB) gaan het natuurgebied kopen. Er is een overeenkomst om het gebruik door landbouwers veilig te stellen.

Neel Vermeiren

Het Marum, 315 hectare groot, is het meest noordelijke deel van het Groot Schietveld en ligt ten noorden van de weg tussen Brecht en Wuustwezel. Het is al militair domein sinds 1890. In 2010 werd dit gebied opengesteld voor het publiek. Het ministerie van Defensie, eigenaar van het Marum, gaf toen al aan deze gronden te willen verkopen.

Tientallen landbouwers van Brecht en Wuustwezel hebben het gebruiksrecht op percelen in het gebied. Het Brechtse gemeentebestuur zocht en vond een passende oplossing om de belangen van de actuele gebruikers van deze landbouwgronden zo goed mogelijk te vrijwaren en het gebied als één geheel te beheren.

“Wij mogen fier zijn op het resultaat”, zegt burgemeester Luc Aerts (CD&V). “Dankzij de bemiddelende rol van gouverneur Berx is er een compromis uit de bus gekomen waar iedereen zich in kan vinden. De functie van landbouw voor een deel van het gebied is gered voor de toekomst.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen, Editie Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER