© BELGA

Heylen eindigt zevende in Grand Slam judo Abu Dhabi

Ilse Heylen is vrijdag in de klasse tot 52 kilogram bij de vrouwen op de zevende plaats geëindigd in de Grand Slam judo van Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten.

Heylen (IJF 16) haalde het in haar eerste kamp van de Turkse Ayse Arca (IJF 66), vooraleer ze door de Russin Natalia Kuziutina (IJF 4) naar de herkansingen werd verwezen. In die herkansingen werd ze vervolgens door de Chinese Ma Yingnan (IJF 18) uitgeschakeld.

In de klasse tot 66 kilogram bij de mannen ging Jasper Lefevere (IJF 22) er in de eerste ronde uit tegen de Wit-Rus Vae Tutkhalian (IJF 197). Kenneth Van Gansbeke (IJF 51) overleefde de eerste ronde dankzij een zege tegen de Brit Nathon Burns (IJF 66). In de tweede ronde werd hij door de Sloveen Adrian Gomboc (IJF 63) uit het toernooi gekegeld.

In totaal komen er zeven Belgen in actie in Abu Dhabi. Dirk Van Tichelt (-73kg) en Roxane Taeymens (-70kg) verschijnen zaterdag op de tatami. Toma Nikiforov (-100kg) en Benjamin Harmegnies (+100kg) maken zondag hun opwachting. Charline Van Snick is afwezig wegens ziekte.

VROUWEN

-52kg:

- 1e ronde:

Ilse Heylen (BEL) wv Ayse Arca (Tur) yuko

- 2e ronde:

Natalia Kuziutina (Rus) wv Ilse Heylen (BEL) beslissing van de jury

- Herkansingen:

Ma Yingnan (Chn) wv Ilse Heylen (BEL) yuko

MANNEN

-66kg:

- 1e ronde:

Vae Tutukhalian (Blr) wv Jasper Lefevere (BEL) waza-ari

Kenneth Van Gansbeke (BEL) wv Nathon Burns (GBr) yuko

- 2e ronde:

Adrian Gomboc (Sln) wv Kenneth Van Gansbeke (BEL) waza-ari

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten