© AFP

Colsaerts wordt 13e, Pieters 57e op European Open

Nicolas Colsaerts is met een gedeelde dertiende plaats de beste Belg geworden op het European Open golftoernooi (EPGA/€ 2.000.000) in het Duitse Bad Griesbach. Thomas Pieters moest tevreden zijn met een gedeelde 57e plaats.

Colsaerts, die de tweede ronde afsloot op een gedeelde achttiende plaats, putte op zijn eerste parcourshelf birdies weg op de holes drie en acht. Op de twaalfde hole lukte de 32-jarige Brusselaar een eagle, maar op de dertiende hole ging hij in de fout wat hem een dubbele bogey kostte. Hij zette de scheve situatie recht met birdies op de holes veertien, vijftien en zestien waarmee hij uiteindelijk nog vijf plaatsen winst maakte.

Pieters, die op de tweede parcourshelft van start ging, lukte meteen een birdie op de tiende hole. Na een bogey op de vijftiende hole noteerde hij op de zes volgende holes vier birdies en een eagle, waarmee hij naar de top-20 klom. Op de holes vijf, zes en zeven liep het compleet mis met een bogey, een triple bogey en een dubbele bogey. Op de achtste hole viel er nog een birdie, waarmee hij een ronde noteerde van 70 slagen, één onder par.

De overwinning was voor de Fransman Alexander Levy, die voor aanvang van de laatste ronde vier slagen voorsprong telde op de naaste concurrentie. Hij zag echter zijn voorsprong smelten naarmate de finish in zicht kwam. Op de achttiende en laatste hole sloeg hij de bal op een onspeelbare plaats, wat hem een bogey kostte. Zijn naaste achtervolger Ross Fisher noteerde par waarmee er een play-off aan te pas kwam. Op de eerste extra hole noteerden beide spelers par. Op de tweede putte Levy dan toch een birdie weg.

Voor de 26-jarige uit Bandol is het zijn derde zege op de European Tour, goed voor 333.333 euro. Het toernooi werd overigens naar 54 holes gespeeld, nadat tijdens de eerste drie dagen de hevige mist voor meer dan acht uur vertraging zorgde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten