© LDN

Ruwbouw scouts Heilig Kruis is klaar

Drie jaar na de start van de bouw van de nieuwe lokalen van de scouts en gidsen Heilig Kruis aan de Oude Antwerpsebaan in Mechelen-Noord werd zondagnamiddag de meiboom op het dak gezet. Volgend jaar in september worden ze in gebruik genomen.

Leo De Nijn

De huidige infrastructuur verkeert al enkele jaren in slechte staat. Ze voldoet niet meer aan de noden van een moderne jeugdbeweging. Even werd gedacht aan een renovatie van de oude lokalen, maar dat zou veel duurder uitvallen. Drie jaar geleden werd gekozen voor nieuwbouw.

De ruwbouw is het werk van leerlingen van TSM. De scouts en gidsen legden de fundering en gaan nu ook de afwerking met de hulp van sympathisanten zelf aanpakken. “Vandaag is de ruwbouw zo goed als klaar en zetten we de door onze leden versierde meiboom op het dak van ons toekomstig gebouw”, zegt Michael Bastiaens van de Werkgroep Bouw van de scouts en gidsen.

De nieuwe lokalen zijn neergepoot aan de straatkant, voor de oude gebouwen. Op deze manier is er veel meer sociale controle. De voorbije jaren werden er in de huidige lokalen heel wat inbraken en vandalisme gepleegd.

De nieuwbouw zal zo’n 350.000 euro kosten, waarvan de stad Mechelen 210.000 euro bijdraagt. Het nieuwe gebouw zal niet enkel op zondag gebruikt worden door de scoutsleden. Ook andere verenigingen zullen het kunnen huren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER