© GTG

1 / 3
thumbnail: null

Antwerp schiet niets op met late gelijkmaker tegen Tubeke

Antwerp is nog lang niet genezen en ook het geluk is nog niet aan Antwerpse zijde. Dat is de conclusie na het 2-2 gelijkspel in Tubeke. Antwerp kwam al vroeg op voorsprong via Camus, maar gaf het volledig uit handen. Een late gelijkmaker van Vleminckx was een schrale troost waar het team van Fred Vanderbiest niet veel mee opschiet.

JoRo, GF

EINDSTAND: Tubeke 2 - 2 Antwerp

Het begon nochtans zo mooi voor de bezoekers. Na ongeveer tien minuten spelen zette Limbombe een aanval op en Camus werkte de bal beheerst binnen. Zonder zelf te imponeren hield Antwerp de thuisploeg goed van zich af. Het venijn zat voor de rood-witten echter in de staart van de eerste helft. Duplus trok aan de noodrem toen hij de doorgebroken Diallo moest afstoppen. Rechtstreeks rood en Antwerp nog een helft met een man minder. Tot overmaat van ramp kopte net voor affluiten Touré een voorzet van Babic voorbij de grabbelende Jezina.

In de tweede helft was het wachten tot een dik uur spelen voor de vlam in de pan schoot. Op het uur zag het er plots erg beroerd uit voor Antwerp. Diallo kopte een voorzet van Dudouit voorbij een verbouwereerde Jezina. Een bal die bepaald niet onhoudbaar was.

Antwerp moest nu voluit voor de aanval kiezen en kreeg na 70 minuten de ideale kans om weer gelijk te komen. De scheidsrechter legde de bal na handspel van Fabre op de stip. Camus kon zijn tweede van de avond scoren, maar de keeper werkte zijn bal in hoekschop.

Toch zouden de bezoekers op gelijke hoogte komen. Vleminckx kopte mooi in de bovenhoek. In een spannende slotfase verloor ook Tubeke een speler met rood. Touré kreeg zijn tweede gele kaart. De stand wijzigde niet meer en Antwerp speelde ook in zijn vierde match op verplaatsing gelijk. Samen met OHL deelt Antwerp nu de zevende plaats met evenveel punten. De leidersplaats van Lierse (15 punten) is nu wel erg ver weg.