© if

Vrouw die seriemoordenaar Hardy aangaf nu zelf in de cel

De vrouw die vorig jaar de Mechelse seriedoder Renaud Hardy (53) ging aangeven bij de politie, zit nu zelf in de cel. De vrouw vertelde eerder in interviews dat ze zelf een slachtoffer was en dat Hardy haar kon manipuleren, tot hij opbiechtte dat hij een moord had gepleegd. Maar afgelopen maandag viel Doris C. (55) door de mand bij een test met de leugendetector. Ze is nu zelf aangehouden.

Cedric Lagast, Theo Derkinderen

Afgelopen maandag stopte er een politiecombi voor de deur van het Mechelse appartementsgebouw waar Doris C. met haar man en kinderen woont. Ze moest onmiddellijk mee, om een test met de leugendetector af te leggen. De speurders hadden haar al een paar keer gevraagd om daaraan mee te werken, maar Doris had de zaak voor zich uitgeschoven.

“De politie vindt blijkbaar dat ze bij die test door de mand is gevallen”, zegt haar familie. “Ze moet iets verkeerds gezegd hebben. Ze is onmiddellijk opgepakt.” De vrouw werd aangehouden door de Mechelse onderzoeksrechter, en ze verblijft sindsdien in de Antwerpse gevangenis.

Medeplichtig

Volgens onze informatie is Doris C. aangehouden op verdenking van medeplichtigheid bij een van de moorden die Hardy pleegde. Wellicht gaat het om de moord op Linda Doms (52), in september vorig jaar in Zemst. Hardy wordt daarnaast nog verdacht van de moord op Maria Walschaerts (82) in 2014, en van minstens twee moordpogingen.

Nochtans was het Doris C. die in september vorig jaar naar de politie stapte, nadat Hardy haar verteld had dat hij Doms vermoord had. Hij had de moord gefilmd, zei hij er meteen bij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER