Direct naar artikelinhoud
AB

Dit unieke concert van Oscar & The Wolf wil u niet missen

Max Colombie schuwt het drama niet op een podium.

Goed nieuws voor de fans van Oscar & The Wolf, want de Belgische band heeft zonet een nieuw concert aangekondigd in de Brusselse concertzaal Ancienne Belgique. Morgen om 10 uur gaat de voorverkoop van start. Wie een ticket wil bemachtigen, zal er waarschijnlijk heel snel bij moeten zijn.

Wie Oscar & The Wolf op zaterdag Pukkelpop zag afsluiten, weet dat het label 'beloftevol' al lang niet meer de lading dekt van Max Colombie en zijn muzikale trawanten. "Oscar & The Wolf was af. Piekfijn. Aan de top in de Belgische pop", schreef onze recensent Sasha Van Der Speeten. Een festival als Pukkelpop met branie afsluiten na amper één album op de teller, het is weinigen gegeven.

"Nu moeten ze wel naar het buitenland want in België valt nog weinig spannends te rapen, vrezen we", stond iets verder in die recensie te lezen, maar daar maakt de band in het najaar gelukkig nog een uitzondering op. Op 7 december speelt de band nog één keer in eigen land, in de Ancienne Belgique in Brussel. Oscar & The Wolf kondigde het nieuws vandaag aan via hun Facebookpagina: "Een speciaal concert voor de diehards in de zalen waar het voor ons allemaal begon."

De voorverkoop start morgen om 10 uur via de site van de Ancienne Belgique en tickets kosten 38 euro. Het belooft alvast een race voor tickets te worden, want de zaal heeft een beperkte maximumcapaciteit van 2.000 concertgangers. Wie geen ticket kan bemachtigen, kan ook proberen bij de Amsterdamse zaal Paradiso, waar de band op 8 december speelt.

Colombie is momenteel druk bezig met een nieuw album. Het is niet zeker of huidige single 'The Game' daar zal opstaan, maar het is alvast een aangename voorproever. Een officiële releasedatum of titel voor de nieuwe plaat staat nog niet vast, maar wie naar Brussel afzakt, krijgt misschien wel al een voortijdige luisterbeurt van de nieuwe nummers voorgeschoteld.