NOS NieuwsAangepast

3FM gooit programmering weer om: Giel na 20 jaar van de zender

Vanaf 2 september is radio-dj Giel Beelen na bijna 20 jaar niet meer te horen op NPO 3FM. Beelen presenteerde in het weekend 's avonds het programma On Stage, maar in de nieuwe programmering van de zender, wordt hij vervangen door Frank van der Lende.

"We gaan hem missen bij 3FM", zegt NPO-radiodirecteur Jurre Bosman. "Giel is al die jaren van onschatbare waarde geweest voor NPO 3FM, radio en het ontdekken van nieuw talent. Hij heeft veel radiomakers geïnspireerd."

Beelen nam vorig jaar afscheid van zijn ochtendshow bij 3FM en presenteerde daarna een programma in het weekend. Wat hij nu gaat doen, is niet bekend. Hij is niet bereikt voor commentaar.

Jongerenmerk

Het is de tweede keer in amper een jaar tijd dat de programmering van de zender op de schop gaat. Vorig jaar werd niet alleen de programmering, maar ook de strategie van het station omgegooid. De zender gaf toen aan te veranderen van radiozender naar jongerenmerk, met een nadrukkelijkere aanwezigheid op tv, bij concerten op festivals en op de telefoon van de doelgroep.

De zender heeft al jaren last van een afnemend bereik. Maand na maand verloor de zender luisteraars. In de maanden maart en april van dit jaar bereikten de luistercijfers met een marktaandeel van 4,5 procent een dieptepunt. Daarna steeg het aantal luisteraars licht. Volgens de laatste cijfers uit het Nationaal Luister Onderzoek, van mei en juni, heeft de zender een luisteraandeel van 4,7 procent.

Mark en Rámon

In de nieuwe programmering moeten talent en liefde voor muziek de leidraad vormen. Mark en Rámon zijn iedere werkdag 's middags te horen tussen 16.00 en 18.00 uur. Hun programma vervangt het middagprogramma van Frank van der Lende. Gisteren werd al bekend dat Van der Lende iets anders gaat doen.

Van der Lende verhuist naar het weekend en gaat 's avonds, op het oude tijdstip van Giel Beelen, een programma maken met veel aandacht voor live-muziek en nieuw muzikaal talent.

In de nieuwe programmering krijgen de vrouwelijke presentatoren een prominentere plek. Doordeweeks is Eva Koreman tussen 12.00 en 14.00 uur te horen. Daarna, tussen 14.00 en 16.00 uur, presenteert Angelique Houtveen haar programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl