© AFP

Rik Verbrugghe mikt met IAM Cycling op ritzeges in Giro

IAM Cycling heeft dinsdag zijn team met negen namen bekendgemaakt voor de Ronde van Italië. De Zwitserse ploeg gaat in eerste instantie voor ritzeges, zegt ploegleider Rik Verbrugghe.

‘Het eerste doel van de ploeg is het winnen van etappes. Daarvoor beschikken we over verschillende troeven. Matteo Pelucchi is op dit moment een van de snelste jongens in het peloton. Dat bewees hij met zijn tweede plaats in de tweede rit in de Ronde van Yorkshire. We hebben een geheel rond hem gebouwd dat hem in staat moeten stellen succes te boeken; jongens als Roger Kluge, Aleksejs Saramotins en Jérôme Pineau zijn heel waardevol. Als Matteo wegvalt voor de eindsprint, beschikken we met Heinrich Haussler over een sterk alternatief.’

De ervaren Fransman Sylvain Chavanel krijgt bij zijn eerste deelname aan de Giro een vrije rol.

De taak van ploegkapitein is weggelegd voor de Nederlander Stef Clement, samen met Pineau.

Met de Zwitser Sebastien Reichenbach mikt IAM Cycling op een ‘zo goed mogelijk klassement’. ‘We eisen geen top 10 maar hij moet zoveel mogelijk ervaring opdoen. Vorig jaar debuteerde hij in de Tour in dienst van Mathias Frank. Nu mag hij wat meer aan zichzelf denken’, aldus Verbrugghe.

- de selectie -

Sylvain Chavanel (Fra), Clément Chevrier (Fra), Stef Clement (Ned), Heinrich Haussler (Aus), Roger Kluge (Dui), Matteo Pelucchi (Ita), Jérôme Pineau (Fra), Sébastien Reichenbach (Zwi) en Aleksejs Saramotins (Let)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen