Gemeente ondersteunt afkoppeling riolering

Het gemeentebestuur gaat over tot de invoering van een premie voor de gescheiden afvoer van het afval- en regenwater. Bij de rioleringswerkzaamheden in de Steenwinkelstraat, Tuinlei, Oude Bosstraat, Albrecht Rodenbachplaats en Hulstlei zal deze premie voor het eerst worden toegepast.

Bart Roggeman

Bij de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel moeten de aanpalende eigenaars volgens een gewestelijke verordening het afvalwater gescheiden van het hemelwater afvoeren tot aan het lozingspunt van de riolering. Bij een gesloten woning moet alleen de voorkant worden afgekoppeld, een halfopen of open bebouwing moet volledig worden afgekoppeld. De gemeente wil deze verplichting nu ondersteunen.

“Alle buizen en hulpstukken die hiervoor nodig zijn, worden terugbetaald. Bovendien krijgt de eigenaar nog een premie van 150 euro voor een gesloten bebouwing of 600 euro bij een open of halfopen bebouwing. De tussenkomst is begrensd tot 1.000 euro. We stellen ook een deskundige beschikbaar om de nodige adviezen te geven”, zegt burgemeester Rob Mennes (CD&V).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER