Oost-Europeaan op vakantie in Limburg wint hier twee miljoen

Een Oost-Europeaan die afgelopen maand op vakantie was in Limburg, gaat terug naar huis met een cheque van bijna twee miljoen euro. De jonge man had de eigenaardige gewoonte om in elk land waar hij op vakantie was, een lotje te kopen van de plaatselijke loterij. Zijn vakantie in Limburg bleek uiteindelijk zijn beste ooit.

ToRo

Het lotje werd gekocht in de krantenwinkel van Donatella Vivarelli langs de Vredelaan in Houthalen. "Ik herinner me die klant maar al te goed," glundert de uitbaatster van achter haar toonbank. "Het was een jongeman die Engels sprak. Hij wist zelfs niet goed hoe we hier in België met de lotto speelden. Hij en zijn vrouw kochten eerst elk een biljetje van 1 euro, waarop ze hun eigen nummers invulden. Nadien wilden ze nog een lotje hebben dat door de computer werd ingevuld. Ik weet niet of ik speciale gaven hebt," lacht Donatella. "Maar bij één van die lotjes had ik wel een erg speciaal gevoel. Ik twijfelde even of ik het zou afgeven, waarop de man vroeg of er soms een probleem was. Daarop heb ik het lotje toch maar over de toonbank geschoven, en heeft de man keurig betaald voor zijn drie deelnames."

's Avonds was er dan de grote trekking op 22 april. "Er was een grote winnaar gevallen wist ik al," lacht Donatella. "En één dag later stond die man al terug in mijn zaak. Hij wilde weten of hij toevallig niets gewonnen had? Terwijl ik druk bezig was met een andere klant, viel mijn oog weer op het toestel. Toen viel mijn mond open van verbazing. De grote winnaar stond gewoon pal voor mijn neus. Ook de jongeman zijn ogen begonnen te blinken."

"Hij stond klaar om in de lucht te springen, maar ik deed teken dat hij toch maar beter kalm kon blijven. Ik wees naar de drukte in mijn zaak, en daarop begreep hij dat hij best even diep in en uit kon ademen. Hij kroop in een hoekje, en even later zag ik hem daar snotteren van geluk. Zijn vriendin kwam bij hem zitten, en ze wisten even gewoon niet meer wat zegen. In één klap waren ze 1.988.259 euro rijker geworden."

Volgens Kiki Vervloesem van de Nationale Loterij gebeurt het uiterst zelden dan toeristen op doorreis zo een fenomenaal bedrag winnen. "Meestal zijn het trouwe spelers. Bovendien had deze man op amper één vakje zelf de winnende combinatie aangekruist. Je moet het toch maar doen. Hij kende zelfs de regels van onze Belgische lotto niet zo goed. Blijkbaar had hij een combinatie van zijn geboortedatum gebruikt, samen met de datum waarop hij zijn vriendin had leren kennen. Dat bleek een echt 'lucky shot'. Hij is op ons kantoor zijn dikke cheque in ontvangst te komen nemen. Het bleek te gaan om een man die in de 'sales' zat. Meteen liet de man weer zijn tranen de vijre loop. Hij was op bezoek in België en hij had al verschillende streken en steden aangedaan. Tijdens zijn bezoek aan Limburg was hij in de helft van zijn vakantie. Al heeft deze provincie hem dus wel bijzonder veel geluk gebracht. De man wou verder liever anoniem blijven, maar hij heeft wel dat hij met de winst een huis gaat kopen. Een deel van het geld gaat hij delen met zijn familie."

Of krantenshop uitbaatster Donnatella soms geen spijt heeft dat ze haar gevoel niet gevolg heeft? "Ja, ik had inderdaad dat gekke gevoel bij dat ene lotje. Maar ach, ik ben natuurlijk ook geweldig blij dat het winnende biljet uitgerekend hier in mijn zaak gevallen is. Ik had bij de opening bijna vier jaar geleden trouwens voorspeld, dat hier ooit een lottowinnaar zal buitenstappen. En zie: mijn voorspelling is toch maar mooi uitgekomen, hé? En ik zal nu nog eens iets voorspellen: de volgende vijf jaar gaan er hier méérdere grote winnaars naar buiten. De kransen groeien alleszins, want ik merk dat nu al veel meer klanten hier hun biljet komen kopen. En als ik zelf win? Goh, dan blijf ik wel open hoor. Ik denk niet dat ik mijn vaste klanten kan missen."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer