Thibaut Ponsaerts maakt favorietenrol waar en drukt voetsporen van Jasper Stuyven

Thibaut Ponsaerts is de nieuwe Belgische kampioen bij de tweedejaars nieuwelingen. Hij won in Glandglise voor Lars Lievens.

fdg

Thibaut Ponsaerts, een dorpsgenoot van Jasper Stuyven, heerste en verdeelde in een zonovergoten Grandglise. De renner van Lotto Olympia Tienen schuwde de aanval niet en mengde zich even voorbij half koers in een ontsnapping met Lennert Cappan, Ian Van Wilder, Matthias Declercq en Ruben Debouver. Op vier ronden van het einde ritste Ponsaerts opnieuw weg, Van Wilder pikte aan en wat later volgde een hergroepering.

Aaron Van Der Beken luidde de finale in. Yoni Ualgasi, Lars Lievens en Tuur Dens pikten snel aan. In de slotronde sloten Aaron Stockx, Ponsaerts en Lars Daniels voorin aan. In de finale ontbond Ponsaerts zijn duivels. "Dit is mijn manier van koersen", lachte Ponsaerts de tanden bloot. "Dit is mijn 18de zege, uiteraard een zeer mooie. De manier waarop ik won, biedt perspectieven. Jasper Stuyven werd ook Belgisch kampioen bij de tweedejaars. Of ik zijn voetsporen kan drukken? De weg is nog lang."

Lievens snoepte Stockx op de streep de dichtste ereplaats af. Dens, ploegmakker van Ponsaerts, werd vierde voor Daniels. Luca De Meester won de pelotonspurt voor Ben Baele, Declercq, Fabio Van Den Bossche en Davide Bomboi. (fdg)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen