Direct naar artikelinhoud

Serena Williams geeft verstek voor Montréal

Serena Williams.

De Amerikaanse Serena Williams (WTA 1) heeft vandaag forfait gegeven voor het WTA-tennistoernooi van Montréal (hard/2.413.663 dollar), dat morgen van start gaat. Williams kampt met een schouderblessure.

De 34-jarige Williams, midden juli nog winnares van haar 22e grandslamtoernooi op Wimbledon, verklaart haar afwezigheid door een ontsteking aan de schouder. De Amerikaanse geraakte de voorbije jaren niet verder dan de halve finales op het Canadese toernooi, dat zich afwisselend in Montréal en Toronto afspeelt.

Williams, ook drievoudig winnares van het toernooi (2001, 2011 en 2013), zal samen met de Wit-Russische Victoria Azarenka de enige speelster uit de top tien zijn die niet in actie zal komen in Montréal. Azarenka zette vanwege haar zwangerschap een vervroegd punt achter haar seizoen.

"We zitten in een olympisch jaar, waardoor de kalender overvol zit voor de speelsters en hun lichaam heeft soms nood aan rust", begrijpt de toernooidirecteur van Montréal, Eugène Lapierre, de beslissing van Williams.