© PN

Waasland-Beveren nestelt zich in middenmoot, Westerlo blijft alleen laatste

Op de tiende speeldag van de Jupiler Pro League is rode lantaarn Westerlo er alweer niet in geslaagd om te winnen: tegen Kortrijk gaf het een 1-0-voorsprong uit handen. OHL en Moeskroen schieten weinig op met hun gelijkspel, na een wedstrijd met scheidsrechter Van de Velde in een dubieuze hoofdrol. Charleroi ten slotte hield de punten thuis tegen Zulte Waregem.

JoRo

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Westerlo begon sterk tegen KV Kortrijk en dat leverde via Schuermans een vroeg doelpunt op. De bezoekers bleven niet bij de pakken zitten maar faalden in de afwerking. In een grimmigere tweede helft leken de Kempenaars makkelijk stand te houden, tot Kis een onvergeeflijke misser van Petkovic genadeloos afstrafte: 1-1. Westerlo blijft zo ook na tien speeldagen de rode lantaarn dragen.

OH Leuven deelde de lakens uit en drukte Moeskroen-Péruwelz achteruit maar de bezoekers hadden wel de beste kansen van de eerste helft waarin scheidsrechter van de Velde zich helaas liet opmerken met enkele dubieuze beslissingen. Ook na rust bleef het tempo bedroevend laag. Een kwartier voor affluiten kregen de bezoekers een goedkope strafschop en Michel faalde niet vanop elf meter: 0-1. Na geduw en getrek bij een hoekschop floot de ref echter ook een strafschop aan de overkant en die kans liet Bostock niet onbenut: 1-1.

STVV - Waasland-Beveren eindigde op 1-3. Waasland-Beveren nadert zo tot op één punt van STVV. Eerder op de avond deed Zulte Waregem bovenaan een slechte zaak na het 3-0-verlies in Charleroi. Essevee speelde nochtans een aardige eerste helft in het Stade du Pays maar David Pollet legde meteen na rust de partij in een beslissende plooi met zijn eerste goal van het seizoen. Perbet miste nog een strafschop maar Ndongala was goed gevolgd en in het slot plaatste Saglik nog het orgelpunt: 3-0. Charleroi blijft zo voor eigen volk ongeslagen.Vrijdag al won Oostende al met 2-0 van Lokeren dankzij doelpunten van topschutter Cyriac en Fernando Canesin met 2-0. Oostende blijft zo zeker nog twee weken op kop van het klassement. Voor Lokeren (en Bob Peeters) ziet het er intussen benard uit: de Waaslanders staan gedeeld voorlaatste met 8 op 30.Zondag begint met 'Slag om Vlaanderen'Zondag om 14u30 vindt de topper van de tiende speeldag plaats. In de Ghelamco Arena ontvangt regerend landskampioen AA Gent de vicekampioen van vorig seizoen Club Brugge voor de 'Slag om Vlaanderen'. Gent heeft voorlopig één punt meer dan Club Brugge en is het enige team dat dit seizoen nog niet verloor. Club Brugge sprokkelde in zijn eerste vier uitmatchen van het seizoen maar één puntje, maar pakte vorige zondag op Lokeren zijn eerste uitoverwinning van het seizoen.

Om 18u00 geven Racing Genk en Standard elkaar partij in de Cristal Arena. Genk won voorlopig elk van zijn vier thuiswedstrijden en die reeks zou coach Peter Maes graag nog even verderzetten. Standard-coach Yannick Ferrera wil in zijn vierde partij aan het roer eindelijk eens de drie punten kunnen pakken. De Rouches staan voorlaatste en hebben dringend punten nodig.

De slotmatch van de tiende speeldag is Anderlecht-KV Mechelen. De Brusselaars staan voorlopig op de tweede plaats maar kunnen, mits puntenverlies van Oostende vrijdag, op zondag de leiding in de Jupiler Pro League overnemen. Tegenstander KV Mechelen heeft zijn goede vorm van de terugronde van vorig seizoen nog niet teruggevonden en kampeert in de degradatiezone.

Uitslagen:Oostende - Lokeren 2-0Charleroi - Zulte Waregem 3-0Westerlo - Kortrijk 1-1Oud-Heverlee Leuven - Moeskroen-Péruwelz 1-1STVV - Waasland-Beveren (nog bezig)AA Gent - Club Brugge (zon, 14u30)KRC Genk - Standard (zon, 18u)Anderlecht - KV Mechelen (zon, 20u)