© vel

© Isosport

thumbnail: null

OHL en Moeskroen delen de punten na flauwe pot voetbal

OHL en Moeskroen hebben 1-1 gelijkgespeeld op de tiende speeldag in de Jupiler Pro League. Beide ploegen scoorden vanop de stip, maar schieten weinig op met deze puntendeling. OHL staat twaalfde met negen punten, Moeskroen-Péruwelz staat één plaatsje hoger met tien punten.

Frederik Walgraeve

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

OHL-trainer Jacky Mathijssen wijzigde zijn ploeg op drie plaatsen in vergelijking met de wedstrijd tegen Standard. Het trio Bostock, Trossard en Regales maakten hun opwachting in de basis. Houdret en Ojo moesten tevreden zijn met een plaatsje op de bank, terwijl Volovyk geblesseerd moest afhaken. Aksentijevic verving de gevelde Peyre bij Moeskroen-Péruwelz.

Bekijk hier de opstellingen van beide ploegen!

OHL begon veelbelovend aan de partij. De thuisploeg deelde de lakens uit en drukte Moeskroen-Péruwelz achteruit. De bezoekers hadden wat tijd nodig om zich in de wedstrijd te knokken, maar hadden wel de beste kansen van de eerste helft. OHL kon aanspraak maken op het openingsdoelpunt toen Remacle helemaal alleen op doelman Vagner afstormde, maar de thuisploeg werd teruggefloten na een (bijzonder) lichte fout van Trossard in de opbouw. De 0-0 halfweg was dan ook geen verrassing.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

OHL

Moeskroen-Per.

Beterschap was er allerminst na de rust. Moeskroen kon gemakkelijk standhouden aan Den Dreef en kreeg na drie kwart wedstrijd een goedkope strafschop toen Markovic wel heel gemakkelijk neer ging. Julian Michel zette de elfmeter perfect om. Moeskroen leek op weg naar een derde overwinning in vijf matchen, maar zeven minuten voor affluiten stak OHL daar een stokje voor.

Na geduw bij een hoekschop kreeg ook de thuisploeg een penalty van scheidsrechter Van de Velde. John Bostock toonde zich bijzonder koel door de penalty met een heerlijke penalty voorbij doelman Wagner te liften. genoeg voor een strafschop. Bostock scoorde met veel vertrouwen via een panenka. Moeskroen blijft zo wel steken op een elfde plaats, maar pakt wel acht op twaalf na een flauw seizoensbegin. OHL wil dringend nog eens de drie punten pakken, dat is al geleden van 29 augustus.

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase!

Belangrijkste fases:

19’ - Trossard brengt de bal voor doel en Remacle probeert de bal voor de eerste paal in doel te devieren. Vagner ligt in de weg.

21’ - Na balverlies van Monteyne komt Markovic oog in oog met Riou. De doelman van OH Leuven kan redding brengen en ook Oussalah krijgt de bal in de rebound niet voorbij de Leuvense doelman.

26’ - Trossard trekt zich op gang op links en stuurt de bal naar Remacle, die helemaal alleen richting doel kan. Van de Velde had echter een overtreding van Trossard gezien. Tot woede van de OHL-aanhang. Begrijpelijk, want er was heel weinig, misschien wel niets, aan de hand.

45’ - Croizet begint aan een mooi nummertje. Hij wandelt door de verdediging van de bezoekers en legt dan goed breed voor Trossard, maar die besluit op Vagner. Wat een kans voor OHL!

73’ - GOAL - Markovic vangt een afvallende bal op en gaat dan neer in de grote rechthoek. De bal gaat op de stip! Michel trapt de eerste strafschop voor Moeskroen dit seizoen onhoudbaar binnen.

83’ - GOAL - Bij een hoekschop wordt er geduwd en getrokken. Voor van de Velde genoeg om ook nu de bal op de stip te leggen. Bostock scoort met een panenka en brent OHL langszij. Heel gedurfd bij deze tussenstand!