© EPA

Neuville moet opgeven in Duitsland: “Waarschijnlijk iets geraakt”

Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) heeft zaterdag met mechanische problemen moeten opgeven in de Rally van Duitsland, de tiende WRC-manche van het seizoen.

Onze landgenoot, die vrijdagavond in de tussenstand van de rally in de buurt van het Duitse Saarbrücken was opgeschoven naar een derde plaats, liep bij de eerste klassementsproef van zaterdag schade op aan het linkerachterwiel van zijn wagen. “We weten niet goed wat er gebeurd is”, liet zijn copiloot Nicolas Gilsoul na de KP weten. “We moeten dit eerst analyseren. Meer dan waarschijnlijk hebben we iets geraakt.”

Na negen manches in het WRC-kampioenschap stond Neuville voor de start van de ADAC-rally samen met de Franse regerende wereldkampioen Sébastien Ogier (M-Sport/Ford) met 160 punten aan de leiding in de WK-stand, maar de eerste plaats was met een hoger aantal overwinningen voor onze landgenoot. Neuville kan zondag in de afsluitende powerstage wel nog punten proberen te sprokkelen, maar dreigt dus wel zijn leidersplaats in de WK-stand kwijt te spelen aan de Fransman. Ogier staat na tien ritten in deze rally op de derde plaats.

© EPA

Duizenden Belgische rallyfans blijven intussen ontgoocheld achter en zien Ott Tänak nog steeds aan de leiding rijden. De Est heeft 15.3 seconden voorsprong op eerste achtervolger Andreas Mikkelsen (Citroen C3 WRC) en 30.6 seconden op teamgenoot en viervoudig wereldkampioen Ogier. Vandaag/zaterdag moeten de deelnemers nog zeven ritten rijden, zondag staan er nog vier KP’s op het programma.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer