Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Lekkerder én gezonder dan steak met frieten? Steak met krokante zoete aardappel

Ja, steak met friet is zalig. Maar soms mag het wel eens iets anders zijn: iets gezonder, iets unieker, iets met nog een tikkeltje meer smaak zelfs. In dat geval: zoete aardappel to the rescue! Zeker als je hem heerlijk krokant bakt en serveert met een frisse honing-limoendressing. Yumm!

Wat heb je nodig?
500 g gemarineerde rumsteak 
4 zoete aardappelen, in blokjes 
1 ui, in ringen 
1 tl cayennepeper 
1 tl paprikapoeder 
handvol walnoten, gehakt 
2 el gehakte peterselie 
olijfolie 
peper en zout 

Voor de dressing: 
1tl honing sap en rasp van 1 limoen 
1 el azijn 
1/2 teentje knoflook, geperst 
2 el olijfolie

Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de zoete aardappelblokjes en de uiringen op een bakplaat, bedruppel met olijfolie en kruid met het paprikapoeder, de cayennepeper en peper en zout. Hussel alles goed door elkaar en zet 30 minuten in de oven. 
Stap 2: Meng alle ingrediënten voor de dressing en kruid met peper en zout. 
Stap 3: Bak de rumsteak goudbruin in hete olijfolie. Serveer er de aardappelblokjes bij, bedruppel met de dressing en werk af met de noten en de peterselie.

Haal je graag je BBQ skills nog eens boven?
Probeer dan deze rumsteak met gegrilde komkommer!

Volg jij NINA al op Facebook? 
En ook NINA Kookt kan je op Facebook volgen.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel