Dit zijn de reistrends voor 2015

© Shutterstock

Smartphones die dienst doen als portemonnee, hotels die nieuwe manieren vinden om ons beter te doen slapen, verblijven in privé-huizen met hoteldiensten: dit zijn volgens het Amerikaanse nieuwsmagazine Time maar enkele van de vernieuwingen die de reisindustrie aanbiedt om reizen in 2015 nog aangenamer te maken:

kvd

Het huis of appartement dat je huurt zal de allures hebben van een hotel

De lijn tussen hotels en huurhuizen zal dunner worden dan ooit. Steeds meer potentiële gastheren worden aangespoord om hun gasten de beste diensten aan te bieden. Zo heeft Airbnb niet alleen een ‘Super Host Program’ gemaakt, maar ook een driedaagse conferentie georganiseerd om professioneel advies en tips te geven aan gastheren, zodat ze reizigers met meer klasse kunnen ontvangen en de gastervaring nog beter kunnen maken. Andere verhuurbedrijven zoals ‘One Fine Stay’ en ‘BeMate’ volgen deze trend ook en bieden gasten zelfs kuisdiensten en eten vanuit nabijgelegen partnerhotels aan.

Luchthavens zullen al je bewegingen volgen

Steeds meer luchthavens zullen bij het binnentreden specifieke alerts uitsturen naar je gsm, zodat je op de hoogte wordt gebracht van hoe lang het duurt om je gate te bereiken of waar je best je geld kan laten wisselen. In luchthavens zoals San Francisco en Amsterdam wordt deze technologie nu al gebruikt.

Hotels zullen er alles aan doen om je slaap te optimaliseren

Verschillende hotels zullen technische verbeteringen doorvoeren waardoor de nachtrust van de gasten wordt verbeterd. Vooral het MGM Grand hotel in Las Vegas en de hotelketens Westin en Crowne Plaza werken hieraan. Zo zijn er in het MGM Grand hotel lichtjes ingebracht in het bedmeubilair, waardoor tinten van lichtblauw licht je gradueel wakker maken. In de Crowne Plaza-hotels komen er opgevulde hoofdborden die daardoor een stuk van de muur afstaan en het omgevingslawaai minimaliseren. In de Westin-hotels zullen er slaapmonitoren komen die je nachtelijke bewegingen registreren en de oorzaak van eventuele slapeloosheid analyseren.

Je zal overzeese routes nemen

In 2015 zullen er verschillende nieuwe vluchten gelanceerd worden, die reizen tussen verafgelegen plaatsen mogelijk maakt en langeafstandsvluchten aantrekkelijker en aangenamer maken. Zo kan je bijvoorbeeld met de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas vanuit Dallas in Sydney geraken.

Je telefoon wordt je portemonnee

Mobiele transacties worden meer dan ooit populair. Je zal je kredietkaarten kunnen synchroniseren met Google Wallet (voor Android) of met Apple’s Passbook (voor iOS), waardoor je dingen kan kopen door eenvoudigweg je telefoon voor een sensor te houden bij het uitchecken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer