© rr

Motoragent die renner aanreed tijdens Ronde van Vlaanderen komt weg met lichte straf

De agent die vorig jaar een renner aanreed tijdens de Ronde van Vlaanderen, is woensdag door de politierechtbank van Oudenaarde veroordeeld tot 150 euro boete. Een lichte straf. “Maar die dag staat voor de rest van mijn leven in mijn geheugen gegrift”, zegt de agent in Het Laatste Nieuws.

mtm

5 april 2015. Er is nog iets meer dan 100 kilometer te gaan in de Ronde van Vlaanderen als de Nieuw-Zeelandse renner Jesse Sergent aangereden wordt door een van de neutrale volgwagens. De 28-jarige renner van Team Trek, op dat moment ploegmaat van Stijn Devolder, houdt er onder meer een gebroken sleutelbeen aan over. Omdat hij na meerdere operaties echter op de sukkel bleef, heeft Sergent ondertussen zijn fiets aan de haak gehangen.

Aan het stuur van de volgwagen zat Mario S., de 44-jarige hoofdinspecteur van de politiezone Hageland. De man werd vervolgd voor het ongeval en moest woensdag voor de politierechtbank van Oudenaarde verschijnen. “De dag van de feiten staat voor de rest van mijn leven in mijn geheugen gegrift”, verklaarde S., aldus Het Laatste Nieuws. “Het is een last die loodzwaar op mijn schouders weegt.”

Zijn advocaat, meester Stephanie Lenaerts, vroeg de opschorting van straf. “Want voor hij de renners passeerde, heeft hij nog geclaxonneerd. Toen hij voorbijreed, week Sergent nog uit naar links. Het was onvermijdelijk. Dit was een spijtig ongeval.”

Een redenering die niet gevolgd werd door de openbaar aanklager. “De schuld moet niet in de schoenen van de renner geschoven worden”, luidde het. “Als chauffeur én zeker als agent moest hij beter weten.”

Uiteindelijk werd de agent veroordeeld tot een boete van 300 euro (waarvan de helft met uitstel). Jesse Sergent stelde zich geen burgerlijke partij.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer