© W&F

© W&F

© W&F

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

District verwelkomt nieuwe inwoners in kasteel Veltwijck

Districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA) en het districtscollege ontvingen de nieuwe inwoners op het 16de eeuwse kasteel Veltwijck. Vijfenzeventig nieuwkomers waren op de uitnodiging ingegaan.

Marc Wouters

Voor wie voorheen in de stad of in een district woonde, zijn districtscollege en districtsburgemeester een vertrouwd begrip, anderen moeten daar toch even aan wennen. Palinckx omschreef Ekeren als een groene gemeente met 267m² groen per inwoners. "Er is een goed aanbod aan voorzieningen, 3 parken, een vierde in de maak en sport- en recreatie mogelijkheden", zei Palinckx. In Ekeren bruist ook een sociaal-cultureel leven: de jaarlijkse carnavalstoet, de Bierpruverfeesten, de Jules vriendjesdag voor de kleuters en de middeleeuwse kasteelfeesten.

De nieuwe inwoners ontvingen een welkomstpakket met onder andere twee architectuurbrochures, een draagtas voor de markt, tickets van het cultuurcentrum en een aantal bons en cadeautjes vanwege de Ekerse handelaars. Op 31 december 2016 telde Ekeren 23.013 inwoners, 78 meer dan het jaar daarvoor.

http://www.ekeren.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER