Dries Van Noten beste ontwerper van 2015

© belga

Onze landgenoot Dries Van Noten is in Nederland uitgeroepen tot beste ontwerper van 2015. Dat heeft een panel van modedeskundigen beslist dat door het opinieweekblad Elsevier was samengesteld.

dhs

Vorig jaar won de Antwerpenaar ook al, toen met een nipte voorsprong. Dit keer liet hij de concurrentie ver achter zich. ‘Enkele panelleden waren al zozeer overtuigd dat Van Noten weer de beste ontwerper zou worden, dat zij hem bewust niet op de eerste plaats zetten’, zegt journalist John de Greef. ‘De expositie van zijn werk en zijn artistieke inspiratiebronnen in Parijs maakte veel indruk. Maar het was vooral de weelderige mode voor het voorjaar van 2015 die voor velen de doorslag gaf.’

Elsevier organiseerde de verkiezing voor de dertiende keer. Van Noten staat al sinds 2005 onafgebroken in de top tien. Hij bleef dit keer de Italiaanse Miuccia Prada en de Franse Phoebe Philo van het modehuis Céline voor. De Limburger Raf Simons van Dior werd vierde. Andere ‘Belgen’ in de lijst waren Haider Ackermann (tiende plaats), Walter Van Beirendonck (negentiende) en Dirk Van Saene (drieënzeventigste).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer