Temperley stuurt zwangere modellen de catwalk op

Werd er vorig seizoen nog geklaagd over graatmagere modellen op de catwalk, dan zorgde de Britse ontwerpster Alice Temperley voor een verrassende tegenbeweging door niet één, maar twee zwangere topmodellen te laten meelopen in haar show.

edm

Heeft het iets te maken met de zwangerschap van Kate Middleton, grote fan van het Britse label? Feit blijft dat de Britse ontwerpster Alice Temperley voor een keer niet enkel voor meisjes met een perfect lijntje koos, maar twee modellen die net als Kate binnenkort moeder worden.

 

Just walked in Temperley show.. No I'm not bloated I am PREGNANT!! ?????? @alicetemperley @carolinewinberg ??

A photo posted by Jacquetta Wheeler (@jacquettawheeler) on

Toegegeven: je moet al goed kijken om het buikje van de Zweedse Caroline Winberg (zes maanden zwanger) en de Britse Jacquetta Wheeler op te merken, maar de twee modellen zijn blij dat ze net als andere vrouwen hun werk kunnen voortzetten.

Temperley wilde nog meer diversiteit op haar catwalk en wist ook de 37-jarige Sophie Dahl te overtuigen tot een comeback. Dahl, de kleindochter van de beroemde kinderboekenauteur Roald Dahl, werd wereldberoemd toen Yves Saint Laurent haar in 2000 koos als gezicht voor zijn parfum Opium.

Het ronde fotomodel van weleer - Dahl stapte in 2007 naar buiten met een modellenlijntje - zette haar modellencarrière op een laag pitje na haar huwelijk met muzikant Jamie Cullum (met wie ze ondertussen twee dochters heeft) om zich te focussen op haar schrijfcarrière.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer