20.000 nieuwe planten voor Raversyde

Met 15.500 nieuwe bomen en 4.500 planten is het provinciedomein Raversyde nabij Oostende begonnen de laatste fase van de herinrichting van het natuurpark. Gedeputeerden Guido Decorte en Franky De Block staken vanochtend de handen uit de mouwen voor de eerste aanplantingen, samen met de directie van sponsor Daikin.
Belpress.com

Raversyde is vooral gekend om zijn Atlantikwall en het historische vissersdorp Walraversijde maar ook natuur speelt een belangrijke rol op het provinciedomein. Een deel van het terrein is Europees Habitatrichtlijngebied waar dan ook nauwgezet mee omgesprongen wordt.

Er werden al heel wat maatregelen genomen om meer waardevolle natuur aan te trekken. De aanplanting past in dat kader. De boom- en struikmassieven delen de ruimtes verder in, verhogen de verscheidenheid aan biotopen en versterken het natuurgevoel bij de bezoeker. De provincie maakt er een participatieproject van want zondagmiddag kan iedereen meehelpen van 13.30 uur tot 16.30 uur. Aangepaste kledij en een eigen spade, zijn de enige vereisten.

Waterpompen- en aircoproducent Daikin doneert 15.000 euro aan het project. Ook 130 personeelsleden zullen meehelpen.

Meest gelezen