Acteur Harrison Ford gewond bij vliegtuigongeluk

© AP

© REUTERS

© AP

© AFP

© AP

© AP

© AP

© EPA

© AP

© Photo News

© Photo News

© AFP

© AP

1 / 13
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Harrison Ford is donderdag neergestort met een vliegtuigje. De 72-jarige acteur werd in het ziekenhuis opgenomen met 'serieuze' verwondingen aan het hoofd.

Guy Stevens

Ford was donderdagavond een klein vliegtuigje - een tweezitspropellervliegtuig - aan het besturen toen het door motorfalen neerstortte op een golfterrein in Santa Monica, Los Angeles. De acteur, die alleen in het vliegtuig zou gezeten hebben, slaagde erin om het toestel zelf aan de grond te zetten.

Volgens Christian Fry van de luchtvaartfederatie was dat best indrukwekkend. ‘Het gaat om een prachtig uitgevoerde noodlanding door een goed getraind piloot.’

’Mijn motor faalt’

In een geluidsfragment is te horen hoe Ford net het opstijgen al contact opneemt met de controletoren om te zeggen dat zijn motor het gaat begeven. ‘Ik wil meteen een noodlanding maken’, zegt hij.

Niet kritiek

Ford verkeert niet in kritieke toestand. Een woordvoerder van de brandweer vertelde lokale media dat Ford nog aan het ademen en bij de les was toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen. Hij zou voornamelijk verwondingen opgelopen hebben aan zijn hoofd, maar het is niet duidelijk of

Zijn zoon Ben tweette even later vanuit het ziekenhuis dat het gaat met zijn vader.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

‘Er was geen explosie bij het neerstorten’, zegt Jeff Kuprycz, die aan het golfen was toen hij het vliegtuig zag neerstorten. ‘Het klonk als een auto die de grond of een boom raakte. Een kleine klap en dat was het.’ Ook andere golfers waren onder de indruk van de landing van Ford. ‘Er staan ongeveer acht bomen en hij heeft kunnen landen zonder er één daarvan te raken.’

Harrison Ford (72) is een befaamd Hollywood-acteur, die vooral bekendheid vergaarde door zijn hoofdrollen in de Star Wars- en Indiana Jones-films. Het zou niet de eerste keer zijn dat hij een noodlanding moest maken met een vliegtuig.

Twitter lacht met Harrison Ford: 'Maybe you should not fly solo'

© *

De vliegtuigcrash van Harrison Ford heeft heel wat creatievelingen op ideeën gebracht. Twitter wordt overspoeld met grapjes over de acteur. Een van de meest geslaagde is een afbeelding met daarop 'Maybe you should not fly solo', een duidelijke verwijzing naar zijn rol als Han Solo in Star Wars.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen