© Wout Engels

© Wout Engels

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Afbraakwerken Sobemi gestart

Op de site van het voormalige metaalbedrijf Sobemi zijn graafmachines begonnen met de afbraak van de gebouwen. Over twee weken gaat ook de iconische hoekgevel van het bedrijf tegen de vlakte. Eigenaar AED Studios gaat er een nieuwe parking aanleggen.

wel

Het metaalbedrukkend bedrijf Shetron-Sobemi legde eind 2012 definitief de boeken neer. Toenmalige buur Alfacam kocht de 20.000 vierkante meter grote terreinen en bedrijfsgebouwen op. Na het faillissement van Alfacam werden de gronden van Sobemi eigendom van AED Studios. Na maanden van voorbereidingen - met onder meer de deconstructie van leidingen, glasramen en kabels - zijn donderdag de grote afbraakwerken van het voormalige metaalbedrijf gestart.

AED Studios wil er tegen de zomer een nieuwe parking neerleggen die plaats moet bieden aan duizend voertuigen. "Eind mei zou de hele site moeten opgeruimd zijn", zegt Werner Sponselee, managing director van AED Studios. "Het gaat om een gigantische hoeveelheid aan steen en beton, die netjes gesorteerd en weggevoerd moet worden. Na de afbraak van de gebouwen kunnen we starten met de aanleg van onze nieuwe parking. Tegelijkertijd vergroten we ook de zichtbaarheid van ons bedrijf met een nieuwe hoofdingang voor de bezoekers."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER