Direct naar artikelinhoud

Wereldtop in kwartfinales Monte Carlo

De kwartfinales van het ATP-tennistoernooi in Monte Carlo zijn bijzonder sterk bezet. Met de Spanjaard Rafael Nadal, Novak Djokovic uit Servië en de Zwitsers Stanislas Wawrinka en Roger Federer is de gehele top-4 van de wereld vertegenwoordigd.

Rafael Nadal.Beeld epa

Nadal, de nummer 1 van de wereld, plaatste zich gisteren ten koste van de Rus Teimoeraz Gabasjvili voor de achtste finale en daarin behaalde de Spanjaard vandaag zijn 300ste overwinning op gravel, door de Italiaan Andreas Seppi te verslaan. Zijn volgende tegenstander is landgenoot David Ferrer en dat betekent volgens Nadal een zware opgave. 'Maar je kunt de finale ook niet halen zonder te lijden', zo benadrukte hij.

Djokovic raasde tijdens zijn eerste twee partijen over de baan in Monaco, hij had slechts 1,5 uur nodig om de kwartfinales te bereiken. De 26-jarige tennisser uit Belgrado was eerst in 45 minuten klaar met de Spanjaard Albert Montañes en stuurde daarna ook diens landgenoot Pablo Carreño-Busta in 47 minuten naar huis (6-0 6-1). Met Guillermo Garcia-Lopez treft Djokovic in de kwartfinale opnieuw een Spanjaard. Garcia-Lopez verraste de als vijfde geplaatste Tsjech Tomas Berdych in drie sets: 4-6 6-3 6-1. Berdych was de enige tennisser van naam die donderdag onderuitging.

De Zwitserse nummer 3 van de wereld Stanislas Wawrinka kreeg een vrije doortocht naar de laatste acht. Zijn Spaanse tegenstander Nicolas Almagro trok zich terug met een voetblessure. De Canadees Milos Raonic is de volgende tegenstander van de 29-jarige tennisser uit Lausanne.

Roger Federer schakelde eerst Radek Stepanek uit, voordat hij donderdag in twee sets afrekende met een andere Tsjech, Lukas Rosol (6-4 6-1). In de kwartfinale speelt de Zwitser tegen Jo-Wilfried Tsonga en daar kijkt Federer naar uit. 'Vorig jaar speelde ik in Frankrijk niet zo goed tegen hem, dat was wel een teleurstelling voor mij. Aan de andere kant speelde ik een hele goede wedstrijd tegen Jo in Australië dit jaar, dus ik ben benieuwd wat er deze ronde gaat gebeuren', zei de Zwitserse veteraan.

Novak Djokovic.Beeld getty
Stanislas Wawrinka.Beeld epa
Roger Federer.Beeld epa