Direct naar artikelinhoud

Lars Boom maakt zijn rentree in Denemarken

Wielrenner Lars Boom maakt dinsdag in de Ronde van Denemarken zijn rentree. De 29-jarige Brabander behoort tot de ploeg van Astana in de rittenkoers die zes etappes telt, waaronder een korte tijdrit, en zaterdag eindigt. Boom bereidt zich in Denemarken voor op de Eneco Tour van volgende week door Nederland en België. De wielrenner uit Vlijmen won die ronde in 2012.

Lars Boom maakt zijn rentree in Denemarken
Beeld anp

Boom stapte vorige maand tijdens de Tour de France voorafgaand aan de tiende etappe af. De Astana-renner voelde zich na de rustdag ziek en staakte de strijd. Aan de vooravond van de Tour was Boom in opspraak geraakt, omdat bij een medische check een laag cortisolgehalte werd aangetroffen in zijn bloed. Een startverbod dreigde voor Boom, maar Astana besloot hem gewoon te laten starten omdat de Brabander helemaal fit zou zijn.

Theo Bos staat namens MTN-Qhubeka aan de start in Denemarken. De sprinter maakte zondag in Londen zijn rentree na een zware valpartij in mei in de Ronde van Californië. Ook in de Engelse hoofdstad kwam Bos ten val, maar zonder fysieke schade.