© Daniel Geeraerts

Wout Van Aert komt als ‘toerist’ naar na-Tourcriterium

In Heist hadden ze er héél graag Wout Van Aert bijgehad op het na-Tourcriterium van vandaag, maar er kwam geen akkoord. Nochtans heeft Van Aert een supportersclub in Heist. Zijn fans vinden het doodjammer, al beloofde de talentvolle veldrijder wel om dan maar zonder loersoutfit langs te komen. 

Bert Provoost

De Heistse supporters van Wout Van Aert krijgen hun kampioen niet te zien op het na-Tourcriterium. Nochtans wilden de organisatoren hem er heel graag bij. “Het is bekend dat de startgelden van de renners soms de pan uitswingen en dan moet je keuzes maken. Het is spijtig dat hij niet rijdt, maar we kunnen geen gekke dingen doen met ons budget”, zegt Karl Haverbeke van het na-Tourcriterium.

Marcel Van Hoof van café De Oude Zwaan in Heist vindt het jammer. “Ik weet niet wat er precies is misgelopen, ik kom daar ook niet tussen. Als supportersclub van Wout Van Aert en thuisbasis van Bike Club Niels Albert vinden we het wel heel spijtig dat er geen consensus is gekomen tussen de organisatie van het Heistse na-Tourcriterium en Wout Van Aert. Iedereen had hem hier graag zien rijden”, aldus de cafébaas.

“Desondanks zakken Wout Van Aert en Niels Albert, die hier vorig jaar zijn afscheid heeft gevierd tijdens het na-Tourcriterium, wel af naar hun supportersclub in De Oude Zwaan. Zij komen de supporters een hart onder de riem steken en komen mee kijken naar de koers”, zegt Marcel Van Hoof.

“We nodigen trouwens ook leden van andere fanclubs uit om hier mee te komen genieten van de koers. Mensen kunnen dinsdag ook lid worden van de supportersclub. We verwachten toch makkelijk 600 tot 700 man rond het café om samen met de renners van de koers te genieten. We maken er het beste van en hopen dat hij volgende jaren wel kan meerijden”, aldus Van Hoof.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER