Iedereen mag parkeren op plek voor elektrische wagens

© Joren De Weerdt

De politie kan vandaag moeilijk optreden tegen foutparkeerders op voor­behouden plaatsen voor elektrische voertuigen. ‘Creëer een speciale nummerplaat voor elektrische auto’s, waardoor er geen discussie meer bestaat of een auto zo’n parkeerplaats mag innemen’, aldus SP.A-Kamerlid David Geerts.

Werner Rommers

In het centrum van de Antwerpse gemeente Heist-op-den-Berg zijn parkeerplaatsen voorzien voor elektrische auto’s, compleet met laadpalen. ‘Niet zelden zijn die plaatsen ingenomen door chauffeurs van gewone auto’s’, aldus ­David Geerts, naast Kamerlid ook lokale schepen van Mobiliteit. Dat zorgt voor problemen bij bestuurders van elektrische wagens die hun auto dringend moeten opladen.

‘Voor onze politie is het niet evident om daar tegen op te treden. Agenten moeten telkens nagaan of de auto’s die er staan geparkeerd wel degelijk elektrische auto’s zijn, wat voor veel opzoekingswerk zorgt. Bovendien zeggen verkeersjuristen dat het huidige verkeersbord – én de definitie ervan in de weg­code – eigenlijk niet verbiedt dat ook gewone auto’s die parkeerplaatsen innemen.’

Geerts heeft daarom een wetsvoorstel klaar om voor elektrische voertuigen een speciale nummerplaat in te voeren, beginnend met de ‘E’ of ‘EL’ van elektrisch.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen