© IF

Zomerse Fietseling in laatste rechte lijn

De 27ste editie van de Fietseling vindt plaats op zondag 9 augustus 2015. De recreatieve happening is een organisatie van de gemeenten Herselt, Diest, Scherpenheuvel-Zichem, Begijnendijk en Aarschot.

Alain Trappeniers

Ook dit jaar kan je meefietsen op verschillende routes van respectievelijk 100 kilometer, twee van 60 kilometer, twee van 40 kilometer en enkele routes van 20 kilometer over vrijwel altijd rustige fietswegen doorheen het natuurlijke overgangsgebied tussen Kempen en Hageland.

Waarom kiezen voor de Fietseling?

Op de vijf hoofdstartplaatsen geniet je van muziek, visuele acts, optredens en kinderanimatie. Als je graag van een sportieve uitdaging houdt, zijn de begeleide groepsvertrekken iets voor jou. Uiteraard blijven de initiatiefnemers heel het fietsgebeuren tot in de puntjes verzorgen. Er zijn bevoorradingen, hulpposten (zowel EHBO als fietshersteldiensten) én alle ingeschreven deelnemers zijn verzekerd voor lichamelijke ongevallen. Per familie of groep fietsers krijg je een routebeschrijving en elke deelnemer ontvangt bij inschrijving een leuk gadget. Denk eraan: kinderen tot 12 jaar nemen gratis deel, maar schrijf ze wel in om te genieten van al deze voordelen.

Startplaats en animatie in Herselt

Inschrijven en starten in Herselt doe je aan Duvel Droomschip, Vest 5. Er is een infietspunt aan café Oud Ramsel in Ramsel aan de Westmeerbeeksesteenweg (20, 40 en 60 kilometer). Voor een mountainbiketocht van 20 of 40 kilometer moet je in VTC De Mixx aan Asbroek 1F zijn. Doorlopend animatie met springkastelen en optredens van Duo Senseetion en Kontrair.

Voorwaarden

Deelnemen aan de Fietseling kost 4 euro per persoon (inbegrepen: controlekaart (=bewijs van verzekering), gadget, drankje, versnapering, routekaart per gezin of groep). Groepstarief: per 10 betalende inschrijvingen rijdt de tiende gratis. Kinderen tot 12 jaar betalen niets en krijgen een kidscontrolekaart. Je kan de dag zelf inschrijven op elke startplaats of ter plaatse op de Sportdienst. Info voor Herselt: 014-53.90.53 en 014-53.98.51.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER