© Isosport

© Isosport

thumbnail: null

Gerkens bezorgt STVV in slotseconden gelijkspel tegen Oostende

STVV heeft vrijdagavond met 2-2 gelijkgespeeld op het veld van KV Oostende. De Kanaries leken lang af te stevenen op een nederlaag, maar Pieter Gerkens maakte in de absolute slotseconden de verdiende gelijkmaker.

maj, tomas

KV Oostende wist waar het aan toe was: winnen stond gelijk met een (voorlopig) tweede plaats in de Jupiler Pro League. Toch was het Sint-Truiden dat het best uit de startblokken schoot. Al na drie minuten had Bezus moeten scoren, maar hij trapte van dichtbij over.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

KV Oostende

Sint-Truiden

Aan de andere kant was even later wel raak: Capon ging over het been van Sylla. De bal ging op de stip en Cyriac miste niet. Ondanks die mentale opkikker bleven de kustjongens slordig spelen. Niet dat Sint-Truiden het veel beter deed en de gelijkmaker, vijf minuten voor rust, kwam letterlijk uit de lucht vallen. Een vrije trap van Peeters waaide voorbij alles en iedereen in het doel van Proto: 1-1.

Toch mochten de fans van de thuisploeg met een tevreden gevoel de rust in: Marusic werkte zich een minuut na de gelijkmaker voorbij zijn man en zette strak voor, Musona werkte af: 2-1.

De tweede helft bracht vooral meer van hetzelfde: STVV wilde wel maar kon Proto niet echt bedreigen, Oostende bracht te weinig om de score uit te diepen. Enkel Milic in de 78ste minuut was nog dichtbij de 3-1, maar Dutoit toonde aan over goede reflexen te beschikken. Enkel de invalbeurt van de uit blessure terugkerende Canesin kreeg de handen nog op mekaar.

STVV bleef zoeken naar de gelijkmaker en kreeg in de absolute slotseconden loon naar werken. Een vrije trap viel voor de voeten van Pieter Gerkens en die trapte het leer van dichtbij voorbij Silvio Proto: 2-2.

Door het gelijkspel blijft STVV elfde in het klassement. Oostende wordt gedeeld zesde, terwijl het tweede had kunnen worden.