© archief

Kinderen stappen voor Wereldwaterdag

Op donderdag 22 maart was het Wereldwaterdag, vandaag op 23 maart stapten de Laakdalse schoolkinderen van de eerste graad basisonderwijs solidair mee met de waterdragers in het Zuiden.

Marlies Van Bael

“Tijdens hun symbolische 'Walk for Water' werd er aandacht gegeven aan proper drinkwater en stonden we stil bij het feit dat heel wat kinderen niet zomaar een glas water kunnen drinken. De actie doet de kinderen stil staan bij de verschillende aspecten van de waterproblematiek.”, verduidelijkt schepen van milieu en ontwikkelingssamenwerking Benny Smets.

De kinderen verzamelden vandaag aan GBS Eindhout aan de Schoolstraat in Eindhout. Zij kregen vooraf een drinkbus van de gemeente die zij gevuld met kraantjeswater moeten meebrengen. De kinderen verkleedden zich ook ludiek als snorkelaars, zwemmers etc. De kinderen startten daarna hun wandeling van ongeveer 1,250 km naar zaal Dennenoord waar het water verzameld werd in een groot vat. Het water zal nadien herbruikt worden door de gemeentelijke groendienst. “De kinderen staan ook stil bij hun eigen waterverbruik en leren om spaarzaam met water om te gaan!”, aldus Benny.

Per klas maakten de leerlingen nadien een poster waarop ze zelf tekenden/ schreven wat zij kunnen doen om minder water te verbruiken. Tenslotte werden zij nog getrakteerd op de toneelvoorstelling ‘Het geheim van de vuurtoren’ van de toneelgroep ‘Kip van Troje’. (mavb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER