Last van slapeloosheid? Drink kersensap

© Shutterstock

Twee maal per dag een glaasje kersensap drinken doet je gemiddeld 84 minuten per nacht langer slapen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek aan de universiteit van Louisiana.

kvd

Onderzoekers aan de Louisiana State University lieten zeven personen die last hadden van slapeloosheid twee maal per dag een glaasje kersensap drinken en dat gedurende twee weken. Daarop volgden twee weken waarin ze geen sap mochten drinken, gevolgd door twee weken waarin ze een placebodrankje moesten drinken. In vergelijking met het placebodrankje leverde het drinken van het kersensap een gemiddelde van 84 minuten extra slaap per nacht op.

‘Kersensap is een natuurlijke bron van het hormoon melatonine en het aminozuur tryptofaan, die een gezonde biologische klok stimuleren. De rode pigmenten in kersensap bevatten een enzym dat ontstekingen reduceert en de afbraak van tryptofaan vertraagt, waardoor het langer werkzaam is in je lichaam’, zegt coauteur Frank L. Greenway, die het onderzoek voorstelde tijdens de ‘Experimental Biology 2014’-meeting.

Men spreekt van insomnia, of slapeloosheid, als je meer dan drie nachten per week de slaap moeilijk kunt vatten. Volgens Greenway is het drinken van kersensap een veiligere manier om de slaapkwaliteit te verbeteren dan het innemen van medicatie, aangezien deze pillen voor heel wat bijwerkingen kunnen zorgen.

Een Chinese studie heeft eerder al aangetoond dat ook het eten van twee kiwi’s voor het slapengaan helpt om langer en beter te slapen. Een recent onderzoek aan de University of Oxford bewees dat de hoge dosis omega-3 in zeewier kan helpen om een uur extra te slapen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer