Maxime Monfort ziet zijn doel in Giro steeds haalbaarder worden

© BELGA

Geen zege voor Maxime Monfort in de 17e rit van de Ronde van Italië. Wel schoof de renner van Lotto Soudal mee in de vroege vlucht, pakte hij heel wat tijd op andere klassementsrenners en schoof hij zo op van plaats 15 naar 12.

Monfort was in de zeventiende etappe aanvankelijk niet mee met de vroege vlucht van drie. “Toen zij vertrokken, ging het er kalm aan toe in het peloton, maar toen besliste Bahrein om Dumoulin te testen en dat deed bij velen pijn”, verklaart Monfort. “Op de tweede klim van de dag zag ik de kans om mee te gaan in de ontsnapping. Het moment voelde goed aan en ik wist dat vandaag een goede dag was om in de vlucht te zitten. Ik was wel wat verrast dat we zoveel voorsprong kregen. Polanc en ik waren niet gevaarlijk voor de top vijf en ik dacht wel dat veel renners wat wilden recupereren na de zware dag van gisteren, maar we kregen wel heel veel voorsprong.”

Monfort werd uiteindelijk twaalfde in de rit. “Toen Pierre Rolland aanviel, dachten we dat hij vanzelf zou terugvallen. Ik had graag een beter resultaat neergezet in de rituitslag, maar ik heb een goede zaak gedaan in het klassement en daar ben ik heel blij mee. Het is schitterend dat ik de derde week zo kan inzetten. Twee dagen op rij ben ik opgeschoven in het klassement. Ik sta nu in de beoogde top vijftien. En dat blijft ook het doel. Ik sta op ongeveer driekwart minuut van de top tien, maar dit verandert mijn doelstelling niet.”