Kopstuk Borgerhoutse Turtle-bende opgepakt

Een arrestatieteam van de Antwerpse politie heeft vrijdagmorgen Naserdine T. (26), een van de kopstukken van de zogenaamde Turtle-bende uit Borgerhout, opgepakt op verdenking van handel in verdovende middelen.

VDAA

Een zwaarbewapend arrestatieteam van de Antwerpse politie viel rond 5u ’s ochtends binnen in de woning van Naserdine T. aan de Kattenberg in Borgerhout. De jonge drugsbaas, die in het criminele milieu Nadori wordt genoemd, werd met een zwarte zak over zijn hoofd afgevoerd voor verhoor.

De speurders voelden Nadori aan de tand over handel in cocaïne. Het is niet de eerste keer dat zijn naam valt in een drugsdossier. Vorig jaar nog werd de 26-jarige crimineel veroordeeld tot twee jaar cel wegens drugshandel. Tijdens die rechtszaak bleek dat hij voor een twintiger al over een indrukwekkend vermogen beschikt.

De jongeman zou voor meer dan 600.000 euro aan juwelen hebben aangekocht en zou ook heel wat vastgoed hebben verworven in België en Marokko. Maar Naserdine T. raakte vooral bekend als een van de hoofdrolspelers in de zogenaamd Turtle-affaire.

Samen met enkele kompanen uit Borgerhout zou hij begin 2012 een grote partij cocaïne van een bende Marokkanen uit Nederland hebben doen verdwijnen in de Antwerpse haven. Het conflict leidde tot de moord op Najib Bouhbouh in oktober 2012 aan het Crowne Plaza Hotel in Antwerpen. Die moord zette een gangsteroorlog in gang waarbij intussen een tiental doden is gevallen.

Lees meer in de weekendkrant van Gazet van Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER