© Patrick De Roo

“Schenk poëzie aan de gevangenis”

Stadsdichter Stijn Vranken wil het poëzieaanbod in de gevangenisbibliotheek van Antwerpen uitbreiden. Hij roept op om poëziebundels te schenken. “Gevangenen zoeken vaak troost of inzicht in gedichten.”

JAS

Poëzie blijkt een populair genre te zijn in de bibliotheek van de Antwerpse gevangenis in de Begijnenstraat. “Gedichten blijken toch een impact te hebben op de gedetineerden”, vertelt Vranken. “In de gevangenis hebben ze veel tijd om na te denken en grijpen ze vaak naar poëzie om troost of inzicht te zoeken. Ik lanceer daarom een oproep om poëziebundels te schenken. Het lijkt mij zinvol om hun bibliotheek te helpen uitbreiden.”

De oproep maakt deel uit van VRIJ/SPRAAK, een project dat Vranken in de gevangenis opzette. Op vraag van de gevangenis Antwerpen begint Vranken ook met een ruimer poëzieproject met Vormingplus Antwerpen.“We gaan samen met de gevangenen in gesprek. De gedetineerden kiezen hun favoriete gedicht, het gedicht dat hen het meeste raakt. In een audiotentoonstelling die doorgaat in Permeke brengen we hun persoonlijk verhaal op Gedichtendag volgend jaar.”

Boeken schenken kan tijdens de Boekenbeurs van 31 oktober tot 11 november en nadien in het Letterenhuis van 12 tot 31 november.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER